Zorgkosten en vergoedingen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Zorgverzekeraars en tarieven

Net als elk ziekenhuis in Nederland gebruiken wij Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s) om de zorg in rekening te brengen. In een DBC is vastgelegd welke diagnose en behandeling bij uw zorgvraag horen. Afhankelijk van de soort behandeling die u ondergaat – poliklinisch, dagbehandeling, opname en/of operatie – kan de prijs verschillen. Ook is de prijs afhankelijk van of er een aanvullend onderzoek plaatsvindt. De prijzen zijn gebaseerd op gemiddelden, niet op uw individuele situatie.

DBC’s verdeeld in A- en B-segment

De overheid heeft de DBC-zorgproducten verdeeld in een A-segment en een B-segment. De tarieven van het A-segment worden landelijk vastgesteld en zijn dus in ieder ziekenhuis gelijk. Deze tarieven kunt u bekijken via de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De tarieven van het B-segment mogen de ziekenhuizen zelf overeenkomen met de zorgverzekeraars. Deze tarieven worden onderling afgesproken en kunnen dus per ziekenhuis verschillen.

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met Rijnstate, gebruiken we voor het B-segment tarieven die we met uw zorgverzekeraar zijn overeengekomen. U kunt een tariefindicatie opvragen door een e-mail te sturen naar zorgadministratie@rijnstate.nl.

Niet-gecontracteerde zorgverzekeraars (inclusief niet-verzekerde zorg)

Als uw zorgverzekering niet onder één van de gecontracteerde zorgverzekeraars valt, gelden andere prijsafspraken voor de DBC’s. Hierbij geldt dat de prijsafspraak gebaseerd wordt op de datum van uw eerste consult bij ons. Gedurende het jaar kunnen prijsafspraken wijzigen naar aanleiding van richtlijnen vanuit de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Rijnstate mag voor onverzekerde zorg een gehele of gedeeltelijke vooruitbetaling vragen voor de geschatte kosten van uw behandeling.

Niet-gecontracteerde prijsafspraken

Bekijk enkele veelgevraagde tarieven voor niet-gecontracteerde zorg.
Bekijk tarieven voor dure geneesmiddelen.

Archief niet-gecontracteerde prijsafspraken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: