Zorgkosten en vergoedingen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Informatiepunt Financiën

Onze medewerkers van het Informatiepunt Financiën informeren u graag over bijvoorbeeld de kosten die u kunt verwachten voor een behandeling, uw eigen risico of wat u moet betalen als u niet verzekerd bent.

Niet verzekerd?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is volgens de wet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als u ondanks deze wettelijke verplichting niet bent verzekerd, raden wij u aan om alsnog een basisverzekering af te sluiten. Wilt u toch zonder zorgverzekering behandeld worden in ons ziekenhuis, dan betaalt u zelf alle zorgkosten. U betaalt voor de start van de behandeling een voorschot. Dit bedrag wordt verrekend met de eindfactuur.

Uw eigen risico betaalt u zelf

Komt u in het ziekenhuis, dan betaalt u altijd eerst een eigen risico over de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor 2020 is het eigen risico vastgesteld op 385 euro. Een bezoek aan uw huisarts valt niet onder het eigen risico. Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp en ambulancevervoer wel. Kosten voor kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico, maar worden vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Wat betaalt u voor uw zorg?

Als u wilt weten wat uw behandeling gaat kosten, kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Financiën. Meestal kunnen we pas een prijsindicatie geven nadat uw specialist een diagnose heeft gesteld. Voor een prijsindicatie stuurt u een e-mail naar ipf@rijnstate.nl

Hoe kunt u ons bereiken?

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij het Informatiepunt Financiën in Rijnstate Arnhem. U vindt het informatiepunt op de begane grond in de centrale hal, route 1.

Telefoonnummer: 088 - 005 5734
E-mail: ipf@rijnstate.nl

Openingstijden Informatiepunt Financiën

Het Informatiepunt Financiën is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Ook vindt u bij het informatiepunt verschillende informatiefolders over wet- en regelgeving die u mee kunt nemen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: