Veelgestelde vragen
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Endometriose

Heeft u rond de menstruatie buikpijnklachten die zo ernstig zijn dat uw dagelijks functioneren hierdoor sterk negatief beïnvloed wordt, bijvoorbeeld doordat u niet naar school/werk kunt? Heeft u rond de menstruatie pijn bij het plassen of bij ontlasting? Heeft u pijn bij het vrijen en/of moeite met zwanger worden? Dit zijn klachten die allemaal bij endometriose kunnen passen. De diagnose endometriose is vaak lastig te stellen omdat deze klachten ook voor kunnen komen zonder dat er endometriose bestaat. Toch is het verstandig om bij (een combinatie van) bovenstaande klachten met uw huisarts te overleggen of er sprake van endometriose zou kunnen zijn.

Dat kan. In Rijnstate worden veel vrouwen gezien die niet uit de directe omgeving van Arnhem komen. Als u een verwijzing van uw huisarts heeft wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Dat kan wel, maar dan wordt het consult meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het is verstandig om hierover met de zorgverzekeraar te overleggen en/of in uw polisvoorwaarden te kijken.

Dat kan. In Rijnstate wordt jaarlijks een groot aantal second opinions gedaan. Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of van uw specialist elders wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: