Bevallen@Rijnstate
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden
Laatste informatie over het coronavirus

Pijnstilling

Na 2 tot 4 uur wordt het lichaam minder gevoelig voor remifentanil.

Heb je een voorkeur voor een ruggenprik? Dan kun je dit altijd bespreken tijdens je zwangerschap op bevalling. Als je bevalling te snel gaat, kunnen we niet altijd een ruggenprik geven omdat er voorbereidingstijd nodig is om de prik te plaatsen. Meestal kun je in dat geval wel kiezen voor remifentanil (de pijnpomp), als je dat wil.

Je hebt iets meer kans op koorts met een ruggenprik dan bij een bevalling zonder ruggenprik. Als je koorts krijgt, krijg je meestal medicijnen (antibiotica). Je kindje wordt in ieder geval minstens 12 uur extra gecontroleerd. Hij of zij krijgt alleen antibiotica als de kinderarts vermoedt dat je kindje een infectie heeft. In dat geval blijft je kindje minimaal 48-72 uur opgenomen in het ziekenhuis.  

We werken eraan om vanaf 1 mei 2021 de mogelijkheid te bieden om lachgas (entonox) te gebruiken als je met je verloskundige in het ziekenhuis komt bevallen. De verwachting is dat je in de zomer 2021 gebruik kunt maken van lachgas als je met een medische indicatie in het ziekenhuis komt bevallen.

In Rijnstate kun je met een TENS bevallen als je met je verloskundige komt bevallen. Het apparaat moet je wel zelf meenemen. Het is niet altijd mogelijk om te bevallen met een TENS als het ook noodzakelijk is om de conditie van je kindje voortdurend in de gaten te houden via een hartfilmpje (CTG). Het gebruik van een TENS kan namelijk storing geven in de CTG-registratie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie