Machtigingen
Vrouw zit met tablet op de bank in de huiskamer

Machtiging tieners 12 tot 16 jaar

Wilt u een machtiging aanvragen voor toegang tot Mijn Rijnstate van een tiener van 12 tot 16 jaar? Vult u dan het machtigingsformulier in. Lees de uitleg op het formulier goed door, vul de gevraagde gegevens in en lever het formulier ondertekend in bij de Registratiebalie van Rijnstate. Dit kan op elke locatie.

Aandachtspunten bij de aanvraag: 

  • Tieners van 12 tot 16 jaar hebben volgens de wet een eigen stem bij medische behandelingen en onderzoeken. Ze beslissen mee over de medische zorg die ze krijgen.
  • Tieners vanaf 12 jaar hebben ook recht om zelf hun medisch dossier in te zien, dus ook hun persoonlijke Mijn Rijnstate. Hiervoor hebben ze een eigen DigiD nodig, met extra controle via sms of de DigiD-app. Een DigiD aanvragen kan via de website www.digid.nl.
  • Tieners in deze leeftijd mogen aangeven of ze het goed vinden dat hun ouders/voogden toegang hebben tot hun persoonlijke Mijn Rijnstate. Een bestaande machtiging wordt ingetrokken.
  • Wil uw kind graag dat zijn ouders/voogden toegang hebben tot zijn persoonlijke Mijn Rijnstate? Vraag dan samen (opnieuw) een machtiging aan bij de Registratiebalie. Dit kan vanaf één maand voordat uw kind 12 jaar wordt en is mogelijk op elke Rijnstate-locatie.
  • Bent u wettelijk vertegenwoordiger van uw kind? Ook dan worden alle machtigingen ingetrokken als uw kind 12 jaar wordt. U moet opnieuw een machtiging aanvragen. U heeft dan een beschikking van de rechtbank nodig waaruit blijkt dat u de wettelijk vertegenwoordiger bent.

Lees ook:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: