1. Hoe log ik in?
Mijn Rijnstate
Mijn Rijnstate vrouw met tablet

Hoe log ik in?

U kunt Mijn Rijnstate openen op een laptop, een pc, een tablet of een smartphone. 
U logt in met DigiD mét controle via sms of de DigiD-app.

Log in met DigiD

DigiD

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Rijnstate heeft u DigiD nodig: een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met DigiD kunt u veilig gebruikmaken van alle functies op de website.

Extra controle via sms of DigiD-app

Voor de controle via sms heeft u een mobiele telefoon nodig. Voor controle via de DigiD-app heeft u een smartphone of tablet nodig. De controle is een extra beveiligingsstap van DigiD.

DigiD aanvragen

Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via de website www.digid.nl. Hier kunt u ook controle via sms aanvragen en de DigiD-app activeren. De verwerking van uw aanvraag duurt drie tot vijf werkdagen.

Uw telefoonnummer

Bij controle via sms krijgt u tijdens het inloggen met uw DigiD op uw mobiele telefoon een sms met een code. Het telefoonnummer waarop u deze sms ontvangt, is het telefoonnummer dat van u bekend is bij DigiD. Dit telefoonnummer kan anders zijn dan het telefoonnummer dat wij bij Rijnstate van u hebben geregistreerd.

Wilt u uw telefoonnummer voor de sms-controle bij DigiD controleren, wijzigingen of toe voegen? Kijk dan op www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Het wijzigen of toevoegen van een telefoonnummer bij DigiD kan enkele dagen duren.

Nog geen patiënt bij ons?

Bent u nog niet bekend in ons ziekenhuis (of is het lang geleden dat u bij ons bent geweest), dan controleren wij eerst uw burgerservicenummer (BSN) om uw identiteit vast te stellen. Wij streven ernaar om dit binnen één werkdag te doen. Daarna kunt u terecht op Mijn Rijnstate. Lukt het niet om in te loggen met DigiD, dan kunt u inloggen met uw ZorgDomein-nummer.

Extra controle via sms of app bij inloggen

Inloggen op Mijn Rijnstate kan alleen met uw DigiD en extra controle via sms. Tijdens het inloggen met uw DigiD ontvangt u op uw mobiele telefoon een sms met een code. Deze code heeft u nodig om definitief in te loggen. De extra controle via sms maakt inloggen met uw DigiD nog veiliger.

Het telefoonnummer waarop u de sms-code ontvangt, is het telefoonnummer dat van u bekend is bij DigiD. Dit telefoonnummer kan dus afwijken van het telefoonnummer dat wij van u bij Rijnstate hebben geregistreerd.

Om uw telefoonnummer voor de sms-controle bij DigiD te controleren, te wijzigingen of toe te voegen, kunt u kijken op www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Het wijzigen of toevoegen van een telefoonnummer bij DigiD kan enkele dagen duren. Heeft u een smartphone, dan kunt u ook inloggen met de DigiD-app.

Log in met DigiD

Nog geen patiënt bij ons?

Bent u naar Rijnstate verwezen, maar bent u nog geen patiënt bij ons?Of is het lang geleden dat u bij ons bent geweest? Dan controleren wij eerst uw burgerservicenummer (BSN) om uw identiteit vast te stellen. Wij streven ernaar om dit binnen één werkdag te doen. Daarna kunt u terecht op Mijn Rijnstate.