Patiëntervaringen
Sportorthopeed behandelt Stef Brummel van Vitesse

Sportorthopedie: ‘Je krijgt echt het gevoel dat je in goede handen bent’Jong Vitesse-doelman Stef Brummel (20) liep in september een zware knieblessure op. Orthopeed Corné van Loon, gespecialiseerd in sportorthopedie bij Rijnstate, behandelde hem. Rijnstate is voorkeursleverancier voor de medische zorg van topspelers van Vitesse. De specialisten van Rijnstate hebben jarenlange ervaring in het behandelen van topsporters.

Meer mis dan gedacht

Op zaterdag 22 september 2018, vijf minuten voor tijd, liep Stef een zware knieblessure op. “Het gekke was, ik had zelf niet echt in de gaten dat het goed mis was met mijn knie. Ik stond meteen op en heb de wedstrijd hinkend uitgespeeld. “ De fysiotherapeut adviseerde hem na de wedstrijd snel een MRI- scan te laten maken. “Ik werd op maandagavond gebeld door de dokter van Vitesse en die zei dat het ernstig was. Het bleek dat de voorste kruisband en de binnenband waren afgescheurd en een meniscus beschadigd was. Dinsdag heb ik bij Vitesse zelf de beelden gezien en toen werd ook de procedure uitgelegd. Op donderdag had ik de eerste afspraak met orthopeed Corné van Loon van Rijnstate. Omdat er nog teveel zwellingen rond mijn knie waren moest ik ruim 3 weken wachten. “

‘Ik heb me totaal geen zorgen gemaakt dat mijn voetbalcarrière voorbij was’

Op 23 oktober werd Stef geopereerd. “Ik was totaal niet zenuwachtig, in tegenstelling tot de mensen om me heen. Dat kwam mede door de superprofessionele uitstraling van de mensen van Rijnstate. Je krijgt echt het gevoel dat je in goede handen bent. Dat gevoel had ik meteen na het eerste gesprek. De operatie duurde bijna twee uur. De kruisband is vervangen, de binnenband gehecht en een deel van de beschadigde meniscus is verwijderd. Ik moest wel een nachtje blijven, omdat er nog teveel narcose in mijn lichaam zat. Ik heb me overigens totaal geen zorgen gemaakt dat mijn voetbalcarrière voorbij was. Ik streef ernaar om over een jaar weer onder de lat te kunnen staan. De medische zorg die ik in Rijnstate heb gekregen, was écht heel erg goed. Het is nu aan mezelf om zo goed mogelijk te revalideren. Uiteraard onder toezicht van de medische staf van Vitesse en Rijnstate.”

Stef Brummel op krukken Foto's zijn afkomstig van Vitesse

Gespecialiseerd in Sportorthopedie

Rijnstate kan alle zorg onder één dak leveren. Corné van Loon: “We behandelen veel voetballers maar ook veel topsporters van Papendal. We hebben veel ervaring op het gebied van sportblessurebehandeling. We werken ook nauw samen met radiologen voor een snelle service bij het beeldvormend onderzoek.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: