Patiëntervaringen
Patiënt Susanne Willems en zorgverlener

“Ideaal, alle spoedzorg onder één dak”

Bij Rijnstate lopen we graag voorop. Zeker als het gaat om zorg waar spoed bij is. Op onze hoofdlocatie in Arnhem kunt u 24/7 terecht voor spoedzorg. Sinds het begin van 2019 zitten huisartsenpost en Spoedeisende Hulp naast elkaar onder één dak, met een gezamenlijke ontvangstbalie en wachtruimte. Zo bent u bij spoed in avond, nacht of weekend meteen op de juiste plek.  Susanne Willems (48) is er blij mee. Zij moest eerder met haar zoontje naar twee verschillende locaties.

“Tijdens het buitenspelen viel mijn zoontje van zijn skateboard. Hij maakte een flinke smak en kwam met zijn achterhoofd op de grond terecht. Hoewel hij geen zichtbare verwondingen had, voelde hij zich misselijk en trok hij steeds witter weg. Ik vertrouwde het niet. Omdat het weekend was, belde ik naar de huisartsenpost. De telefoniste stelde mij een aantal vragen en adviseerde hierna om langs te komen op de huisartsenpost in Velp. Daar werd mijn zoontje na onderzoek doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp in Arnhem. Door de val had hij een hersenschudding opgelopen, en hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. Dat betekende wel: weer de auto in, naar een andere locatie. Niet fijn voor mijn zoontje, die nog steeds erg misselijk was en moest overgeven onderweg. Gelukkig werd hij de weken erna weer helemaal de oude.”

Meteen op de juiste plek

“Ik vind het ideaal dat de huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp nu naast elkaar zitten op de hoofdlocatie van Rijnstate in Arnhem, met één ontvangstbalie en wachtruimte. Je bent bij spoed in het weekend dan meteen op de juiste plek, ongeacht door wie je geholpen wordt. Een zorg minder, vind ik. Zeker bij spoed, wanneer je toch al overvallen wordt door de schrik. In het geval van mijn zoontje had het ook een extra rit bespaard en had hij op dezelfde locatie kunnen blijven.”

Patiënt Susanne Willems en zorgverlener

Heeft u in de avond, de nacht of in het weekend met spoed zorg nodig?

  1. Bel altijd eerst 0900-1598, als elke seconde telt 112.
  2. Komt u naar onze hoofdlocatie in Arnhem? Meld u dan bij de ontvangstbalie.
  3. U wordt verwezen naar de juiste zorgverlener: huisarts of SEH-arts.

Voordelen van spoedzorg op één plek

  • U wordt meteen verwezen naar de juiste arts.
  • Huisartsen en SEH-artsen kunnen snel overleggen.
  • Helpt de huisarts u? Dan betaalt u geen eigen risico.
  • Toch naar de SEH? U kunt terecht op dezelfde locatie.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: