Patiëntervaringen
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

'Dankzij de juiste medicatie heb ik mijn leven weer terug'“Ik had al eerder acute reuma gehad. En drie jaar geleden ging het weer mis. Ik herkende de pijn in mijn gewrichten meteen. Al snel kon ik bijna niets meer. Ik was al wel met pensioen, maar ik vond mezelf nog te jong om achter de geraniums te zitten. Daarom was ik vrijwilliger bij het Openluchtmuseum in Arnhem. Heerlijk om met de bezoekers rondjes te rijden in de tram. Maar het ging niet meer. Ik had zelfs een rollator nodig, want ik kon amper lopen. Dat kon zo niet verder."

"Dat vond ook dokter Oudenhoven. Samen hebben we gekeken wat de opties waren en zijn we gaan uitproberen. Met als doel: weer als trambestuurder kunnen werken. Ik startte met de medicatie die ik eerder gebruikte. Maar na bloedonderzoek bleek dat die medicatie mijn witte bloedlichaampjes afbrak, waardoor ik een hele lage weerstand kreeg. Dus dat was geen fijne optie. Prednison had ook niet mijn voorkeur, want ik had veel last van bijwerkingen.

Jaap Dijkhuizen in gesprek met zijn zorgverlener

Toen wees dokter Oudenhoven mij op (voor mij) nieuwe medicatie. En dat leek wel een wondermiddel. Binnen enkele weken knapte ik op. Ik kon weer lopen zonder rollator en de pijn was bijna weg. Mijn collega’s wisten niet wat ze zagen. Natuurlijk merk ik nog wel dat ik reuma heb: ’s ochtends zijn mijn gewrichten nog wat stijf. Maar daar houd ik rekening mee in de planning: ik begin pas in de middag bij het Openluchtmuseum. Zo kan ik toch op de tram blijven rijden. Ik geniet daar enorm van en ben altijd in voor een geintje met de bezoekers. Heel fijn vind ik het ook dat ik mooie reizen kan blijven maken met mijn vrouw. Dat doen we graag. Twee keer per jaar kom ik naar Rijnstate voor controle. Dan bespreken we hoe het gaat. Gelukkig gaat het nu goed. Als het blijft zoals het nu is, ben ik een gelukkig mens.”

Jaap Dijkhuizen (69)

Meer weten over Samen Beslissen? Bekijk onze tips voor bij de arts.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: