De expertises van Rijnstate
Behandeling van overgewicht
Vitalys, kliniek tegen overgewicht, helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Wij zien ernstig overgewicht (obesitas) als een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. Vitalys is onderdeel van Rijnstate.
Operatie gastric bypass

Behandeling van overgewicht

Een van de grootste klinieken in Nederland

Onder leiding van onze chirurgen opereren we jaarlijks meer dan 1.500 patiënten met overgewicht met een positief resultaat. Hiermee zijn we één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen). We opereren alleen als andere langdurige afvalpogingen onder begeleiding geen resultaat hebben gehad. Een operatie bij Vitalys is altijd in combinatie met een langdurig en intensief begeleidingstraject waarin wordt gewerkt aan een verandering van de leefstijl. Vitalys heeft locaties in Hoogeveen, Elst en Arnhem. De operaties worden uitgevoerd in Rijnstate Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede.

Ervaren en deskundige specialisten

Het team dat deze gespecialiseerde begeleiding biedt, bestaat uit uiteenlopende professionals op het gebied van overgewicht en bariatrie, waaronder een team van ervaren chirurgen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Alle chirurgen zijn gespecialiseerd in bariatrische chirurgie. Zij behoren tot de absolute top in Nederland en hebben verreweg de meeste ervaring in het verrichten van maagverkleinende operaties. Tot nu toe zijn er onder supervisie van hen duizenden bariatrische patiënten met een positief resultaat geopereerd. Alle chirurgen werken tevens bij Rijnstate en hebben naast bariatrie nog verschillende speciale aandachtsgebieden.

Maagverkleinende operaties

Een operatieve behandeling bij morbide obesitas geeft in 60 tot 75 procent van de gevallen een goed resultaat, namelijk een vermindering van meer dan 50 procent van het overgewicht op de lange termijn. Bij Vitalys worden verschillende operatieve methoden toegepast. De twee meest voorkomende zijn de gastric bypass en de gastric sleeve. Daarnaast zijn er nog de scopinaro, de duodenal switch en de Single Anastomosis Duodenal-Ileal bypass (SADI). Als het voor de patiënt beter is, kunnen we de operatie uitvoeren met behulp van de operatierobot Da Vinci.

Afvallen met medicatie

Naast maagverkleinende operaties bieden we de behandeling 'Afvallen met medicatie'. Met medicijnen kan 8 tot 12 procent gewichtsverlies bereikt worden. Deze medicijnen remmen de eetlust of eetdrang en geven een betere verzadiging. De behandeling is in combinatie met het tweejarige erkende leefstijlprogramma COOL.

Wetenschappelijk onderzoek

Door jarenlange ervaring heeft Vitalys veel expertise opgebouwd op het gebied van bariatrische chirurgie en de verdere behandeling na maagverkleinende operaties. Daarnaast hechten we bij Vitalys veel waarde aan wetenschappelijk onderzoek. Onze kennis maken we toegankelijk en dragen we graag over aan onze (internationale) collega’s. Regelmatig ontvangen we teams vanuit de hele wereld op werkbezoek en tijdens het jaarlijkse IFSO wereldcongres leveren we een grote bijdrage in het aantal publicaties en presentaties. Jaarlijks promoveert een aantal arts-onderzoekers dat bij Vitalys werkt op een onderwerp dat te maken heeft met maagverkleinende operaties.

We zijn door de internationale federatie voor bariatrische chirurgie erkend als Centre of Excellence wat betekent dat wij voldoen aan alle internationale richtlijnen voor bariatrische chirurgie in de behandeling van patiënten met morbide obesitas.

Meer weten over Vitalys? Kijk dan op www.vitalys.nl.

Patiëntervaringen

‘Sinds de operatie leid ik een supergezond leven’
Terence

Bekenden die hem al een tijdje niet hebben gezien lopen Terence Tempels (27) tegenwoordig nog wel eens voorbij zonder te groeten, omdat ze hem niet herkennen. Een klein jaar na een gastric bypass is de Doetinchemmer 50 kilo kwijt en draagt hij geen kledingmaat XXXL meer, maar M. Het belangrijkste is echter dat hij beter in zijn vel zit: “Ik heb na mijn werk nog energie over voor andere dingen.”

Lees verder op vitalys.nl of Bekijk alle patiëntervaringen

Wil je meer informatie? Bel naar 088 - 005 5970 of stuur een mail naar info@vitalys.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: