1. Behandeling van overgewicht
De expertises van Rijnstate
Behandeling van overgewicht
Vitalys, kliniek tegen overgewicht, helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Wij zien ernstig overgewicht (obesitas) als een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. Vitalys is onderdeel van Rijnstate.
Operatie gastric bypass

Behandeling van overgewicht

Een van de grootste klinieken in Nederland

Onder leiding van onze chirurgen opereren we jaarlijks meer dan 1250 patiënten met overgewicht met een positief resultaat. Hiermee zijn we één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen). We opereren alleen als andere langdurige afvalpogingen onder begeleiding geen resultaat hebben gehad. Een operatie bij Vitalys is altijd in combinatie met een langdurig en intensief begeleidingstraject waarin wordt gewerkt aan een verandering van de leefstijl. Vitalys heeft locaties in Hoogeveen, Velp en Arnhem. De operaties worden uitgevoerd in Rijnstate Arnhem.

Ervaren en deskundige specialisten

Het team dat deze gespecialiseerde begeleiding biedt, bestaat uit uiteenlopende professionals op het gebied van overgewicht en bariatrie, waaronder een team van ervaren chirurgen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Alle chirurgen zijn gespecialiseerd in bariatrische chirurgie. Zij behoren tot de absolute top in Nederland en hebben verreweg de meeste ervaring in het verrichten van maagverkleinende operaties. Tot nu toe zijn er onder supervisie van hen duizenden bariatrische patiënten met een positief resultaat geopereerd. Alle chirurgen werken tevens bij Rijnstate en hebben naast bariatrie nog verschillende speciale aandachtsgebieden.

Maagverkleinende operaties

Een operatieve behandeling bij morbide obesitas geeft in 60 tot 75 procent van de gevallen een goed resultaat, namelijk een vermindering van meer dan 50 procent van het overgewicht op de lange termijn. Bij Vitalys worden verschillende operatieve methoden toegepast. De twee meest voorkomende zijn de gastric bypass en de gastric sleeve. Daarnaast zijn er nog de scopinaro, de duodenal switch en de Single Anastomosis Duodenal-Ileal bypass (SADI). Als het voor de patiënt beter is, kunnen we de operatie uitvoeren met behulp van de operatierobot Da Vinci.

Wetenschappelijk onderzoek

Door jarenlange ervaring heeft Vitalys veel expertise opgebouwd op het gebied van bariatrische chirurgie en de verdere behandeling na maagverkleinende operaties. Daarnaast hechten we bij Vitalys veel waarde aan wetenschappelijk onderzoek. Onze kennis maken we toegankelijk en dragen we graag over aan onze (internationale) collega’s. Regelmatig ontvangen we teams vanuit de
hele wereld op werkbezoek en tijdens het jaarlijkse IFSO wereldcongres leveren we een grote bijdrage in het aantal publicaties en presentaties. Jaarlijks promoveert een aantal arts-onderzoekers dat bij Vitalys werkt op een onderwerp dat te maken heeft met maagverkleinende operaties.

We zijn door de internationale federatie voor bariatrische chirurgie erkend als Centre of Excellence wat betekent dat wij voldoen aan alle internationale richtlijnen voor bariatrische chirurgie in de behandeling van patiënten met morbide obesitas.

Meer weten over Vitalys? Kijk dan op www.vitalys.nl

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Sinds de operatie leid ik een supergezond leven’
Terence

Bekenden die hem al een tijdje niet hebben gezien lopen Terence Tempels (27) tegenwoordig nog wel eens voorbij zonder te groeten, omdat ze hem niet herkennen. Een klein jaar na een gastric bypass is de Doetinchemmer 50 kilo kwijt en draagt hij geen kledingmaat XXXL meer, maar M. Het belangrijkste is echter dat hij beter in zijn vel zit: “Ik heb na mijn werk nog energie over voor andere dingen.”

Lees verder op vitalys.nl ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Biosensor thuismonitoring
Vitalys start onderzoek naar thuismonitoring van bariatrische patiënten samen met Rijnstate en Philips

Vitalys is onlangs in samenwerking met Rijnstate en Philips de pilot Bariatrie@Home gestart om te onderzoeken of de patiënt in de toekomst veilig op afstand te monitoren is. Met een goed en veilig monitoringssysteem kan de patiënt mogelijk eerder naar de eigen thuisomgeving met een positieve bijdrage aan het herstel.

Lees meer
Eric Hazebroek benoemd tot buitengewoon hoogleraar

Bariatrisch chirurg Eric Hazebroek van Vitalys, onderdeel van Rijnstate, is per 1 februari 2019 benoemd tot buitengewoon hoogleraar Nutrition and Obesity Treatment aan de Wageningen University & Research (WUR). Hij doet één dag per week wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op diverse behandelmethoden voor obesitas. Daarnaast gaat hij colleges geven aan studenten van de WUR over dit onderwerp.

Lees meer
Keurmerk voor Vitalys van Zelfstandige Klinieken Nederland weer verlengd!

Wij zijn trots dat Vitalys weer een jaar het keurmerk van de Zelfstandige Klinieken Nederland mag dragen. Het keurmerk houdt in dat je bij Vitalys een behandeling van het hoogste niveau mag verwachten. Jaarlijks worden, naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Op alle punten werd goed gescoord.

Lees meer

Wil je meer informatie? Bel naar 088 - 005 5970 of stuur een mail naar info@vitalys.nl.