Topklinische zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Topklinische en topreferente zorg

Topklinische zorg

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg (zoals hartchirurgie, neurochirurgie en IVF), die schaarse expertise en/of complexe of kostbare schaarse voorzieningen vereist. Deze expertise en relatief dure en gespecialiseerde voorzieningen zijn in een beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland op het vereiste niveau van kwaliteit en continuïteit beschikbaar. De STZ-ziekenhuizen bieden naast de basiszorg verschillende topklinische voorzieningen.

Topreferente zorg

Topreferente zorg is zeer gespecialiseerde zorg voor patiënten voor wie geen doorverwijzing meer mogelijk is. Het gaat hier bijvoorbeeld om vormen van complexe chirurgie, brandwondenfunctie en interventietechnieken in de radiologie en neurochirurgie. STZ-ziekenhuizen kunnen op onderdelen fungeren als topreferente centra. Rijnstate is benoemd tot centre of excellence and last resort op het gebied van palliatieve oncologie, chirurgie, extracraniële radiochirurgie, elektroconvulsietherapie, pijnbestrijding en implantologie van de bovenkaak.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: