Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.
Patiënte met arts en verpleegkundige in een behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Toonaangevend in acute en complexe zorg

De komende jaren willen we de belangrijke positie van Rijnstate in de acute en complexe zorg behouden en uitbreiden. We willen voor de hele regio 24 uur per dag en zeven dagen in de week de allerbeste acute opvang bieden in het ziekenhuis. Maar we willen ook landelijk voorop lopen. Dat betekent dat we hard werken aan uitstekende patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en innovaties.

Om onze inwoners in de regio de beste zorg te kunnen geven bij acute gezondheidsproblemen vinden er nu en in de toekomst verschillende verbouwingen plaats in Rijnstate Arnhem, waar alle acute en complexe zorg plaatsvindt. We renoveren onder andere het Operatiekamercomplex. Nieuw hierbij is dat er direct bij het Operatiekamercomplex een Operatie Opname Afdeling komt. Ook renoveren we de Intensive Care (IC) en Medium Care (MC). Hier komen eenpersoonskamers, een ruimte voor medische technologie, monitoring van patiënten op afstand en een ruimte voor een ontwencentrum voor patiënten die lang aan de beademing liggen.

Bekijk de nieuwe ic met een virtuele tour!

Samenwerken

We gaan nog meer samenwerken met andere zorgaanbieders in de regio. Zo willen we een psychiatrische unit (SPU) op onze Spoedeisende Hulp en bouwen we een modern Centrum voor Vrouw en Kind waar we familiegerichte zorg aanbieden in samenwerking met de hele zorgketen. Met de komst van de nieuwe huisartsenpost bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate Arnhem geven we samen met de huisartsen een andere invulling aan de spoedzorg.

Expertisegebieden van Rijnstate

Rijnstate wil meer zijn dan een 'gewoon goed ziekenhuis'. Het is daarom belangrijk dat we keuzes maken in welke expertises we ons nadrukkelijk willen onderscheiden en waarin we investeren. Landelijk staan we bekend om de behandeling van vasculaire aandoeningen en de behandeling van overgewicht.

Ook gaan we extra investeren in de behandeling van kanker, endometriose, chronische pijn met behulp van de neuromodulatie en de interventiecardiologie. Hiermee breiden we onze topklinische functies in de (grote) regio verder uit.

Eén van de vernieuwende zorgconcepten voor onze regio is dat we de transmurale palliatieve zorg willen optimaliseren. Dit doen we onder andere door onze verpleegkundig specialisten ook in te zetten buiten het ziekenhuis, waar ze bijvoorbeeld patiënten thuis of in een andere zorginstelling begeleiden.

Wetenschap en innovatie

Om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren, is het belangrijk om de komende jaren veel te investeren in het doen van wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van innovaties. We gaan de komende jaren onze wetenschappelijke functie uitbreiden. Hiervoor hebben we de samenwerking met de Wageningen University and Research (WUR), de Universiteit Twente en Radboudumc verstevigd.

Ook zijn we bezig met het realiseren van een aantal hoogleraarschappen. Zo is vaatchirurg Michel Reijnen al benoemd tot hoogleraar. Hij gaat een dag in de week wetenschappelijk onderzoek begeleiden naar nieuwe technieken om vaatafwijkingen in beeld te brengen en te behandelen. Ook bariatrisch chirurg Eric Hazebroek van Vitalys, onderdeel van Rijnstate, is benoemd tot buitengewoon hoogleraar. Hij doet één dag per week wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op diverse behandelmethoden voor obesitas. Daarnaast gaat hij colleges geven aan studenten van de WUR over dit onderwerp.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: