Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.
Patiënte met arts en verpleegkundige in een behandelkamer

Onze ambities

1. Waardegedreven zorg: optimale winst in gezondheid voor huidige en toekomstige patiënten

Al onze inspanningen zijn gericht op het zo maximaal mogelijk bijdragen aan de gezondheid en het functioneren van onze individuele patiënten. Dat betekent dat onze zorg altijd van hoge kwaliteit en veilig is. Dat wij voortdurend onderzoeken wat onze zorg onze patiënten heeft opgeleverd en dat ook kenbaar maken. Dat wij voortdurend bekijken hoe we onze zorg en behandelingen nog verder kunnen verbeteren om tot nog betere uitkomsten voor de patiënt te komen.

Maximaal bijdragen aan de gezondheid en het functioneren van onze individuele patiënten betekent ook dat we ons inspannen om gezondheidsproblemen te voorkomen en geen zorg bieden die niet bijdraagt aan het functioneren van onze patiënten. Het betekent dat wij onze zorg efficiënt en effectief verlenen en geen onnodige kosten maken, om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Zo zijn wij van maximale waarde voor onze huidige en toekomstige patiënten. 

2. Zorg samen met en rondom de patiënt

Onze zorg geven wij vorm samen met de patiënt. Onze inspanningen stemmen wij af op wat de patiënt wil en kan, op zijn of haar persoonlijke kenmerken, omstandigheden en toekomstdromen. Vervolgens organiseren wij de zorg rondom de patiënt. Wij brengen de verschillende benodigde deskundigen bij elkaar om voor iedere patiënt tot de meest waardevolle oplossing te komen. Dat doen wij binnen het ziekenhuis, in multidisciplinaire teams die toegewijd zijn aan een patiëntengroep.

Maar wij reiken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Waar mogelijk bieden wij de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt thuis. Wij geven de zorg vorm in nauwe samenwerking met zorgverleners in de regio. Samen met hen bekijken we welke zorgverleners op welk moment op welke plaats het meest van waarde zijn voor de patiënt en de gewenste behandeling en begeleiding het beste kan bieden. Patiënttevredenheid, patiëntveiligheid en samen beslissen zijn erg belangrijk bij (het monitoren van) de kwaliteit van zorg.

3. Zorg voor elkaar

Wij zorgen en werken als mensen samen om van waarde te zijn voor onze patiënten. Dat doen we vanuit onze passie voor ons vak en voor onze patiënten. Goede zorg voor onze patiënten start met goede zorg voor elkaar. Voldoende, goed opgeleide en vitale medewerkers zijn van essentieel belang voor het ziekenhuis en onze patiënten. Opleiden van toekomstige collega’s is een natuurlijk onderdeel van ons vak. Wij helpen elkaar om ons werk vitaal en met plezier te kunnen doen, zodat wij van optimale waarde zijn en blijven voor onze patiënten.

We luisteren naar elkaars wensen en behoeften, zorgen en ideeën. We krijgen en nemen verantwoordelijkheid en ondersteunen elkaar in onze persoonlijke en professionele ontwikkeling. In dialoog met elkaar, waarin ieders bijdrage waardevol is, geven wij vorm aan de organisatie en de zorg.

Lees meer over werken bij Rijnstate

4. Zorg voor ziekenhuis en maatschappij

Als ziekenhuis zijn we verantwoordelijk voor de acute en complexe zorg voor 1 miljoen inwoners in ons verzorgingsgebied. Wij willen niet alleen nu, maar ook in de toekomst, maximaal kunnen bijdragen aan de gezondheid van deze inwoners. Door te zorgen voor een stabiele financiële situatie, waarborgen we voor hen de continuïteit van onze zorg. Door te zorgen voor minimale schade aan het milieu, dragen we voor hen bij aan gezonde omgeving.

Door regelmatig te vertellen over onze kwaliteit en innovatie van zorg en onderzoeksuitkomsten, dragen we bij aan een goede reputatie van ons ziekenhuis. Rijnstate. Voorop in zorg voor jou, maken we daarmee waar.

Liever kijken? Dit houden onze ambities in:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: