Bijdragen aan het milieu
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Zonnepanelen

Op het dak van Rijnstate Arnhem liggen 641 zonnepanelen met een totale oppervlakte van ongeveer 3000 m2. Ieder jaar wekt Rijnstate op deze manier ongeveer 136.500 kWh op, genoeg om in de behoefte van ongeveer 42 huishoudens te voorzien. De levensduur van de panelen wordt voor een periode van 25 jaar gegarandeerd.

Bekijk hoeveel energie onze zonnepanelen leveren

Luchtfoto van Rijnstate locatie Arnhem

Crowdfunding

Een deel van het zonne-energiesysteem is gefinancierd door middel van ‘crowdfunding’. Medewerkers van het ziekenhuis, omwonenden en andere geïnteresseerde particulieren en bedrijven hebben de mogelijkheid gekregen om te investeren in het systeem met een aantrekkelijk rendement op hun inleg.

Flexeuro

In het flexibele arbeidsvoorwaardensysteem Flexeuro van Rijnstate is een aantal duurzame doelen opgenomen. Dit zijn duurzame doelen, waarmee medewerkers milieumaatregelen kunnen treffen voor privégebruik. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld ook onder gunstige voorwaarden zonnepanelen aanschaffen. In 2015 hebben 27 medewerkers hier gebruik van gemaakt.

Eerste ziekenhuis

Wij zijn het eerste ziekenhuis in Nederland dat zonnepanelen op zo’n grote schaal inzet. De implementatie van dit zonne-energiesysteem is één van de activiteiten waarmee we actief invulling geven aan ons beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: