Bijdragen aan het milieu
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Inzamelen plastic

Rijnstate is in 2011 samen met de afvalinzamelaar gestart met een proef voor het apart inzamelen van plasticafval. Inmiddels is het gescheiden inzamelen van plasticafval binnen Rijnstate gemeengoed geworden. Op afdelingen waar veel plastic vrijkomt en veel ruimte is, staat een inzamelcontainer voor het plasticafval. Op andere afdelingen waar het plaatsen van een container niet mogelijk is, wordt door de medewerkers op kleine schaal plastic ingezameld en naar centrale inzamelplekken gebracht. Dit leidde in 2016 tot een inzameling van ongeveer 40 ton plastic. De hoeveelheid ingezameld plastic door jaarlijks groeit nog jaarlijks.

Onze afvalinzamelaar werkt samen met een producent van Wiva-vaten, gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Wiva-vaten worden gebruikt voor het inzamelen van specifiek ziekenhuisafval. Rijnstate overweegt deze vaten in te kopen, zodra deze op de markt komen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: