Bijdragen aan het milieu
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Duurzaam biologisch servies

Van een mooi bord wordt goed gegeten!

Als ziekenhuis hebben wij de verantwoordelijkheid om goede patiëntenzorg te leveren. Zorgen doen we niet alleen voor patiënten van nu. We willen ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor toekomstige generaties. Daarom maken wij steeds meer gebruik van duurzame oplossingen. Sinds vrijdag 9 september 2016 bieden wij de broodmaaltijden aan onze patiënten op ons nieuwe duurzame servies, gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet, die hernieuwbaar zijn.

Bekijk een video over de dienbladeren

Milieuvriendelijk wegwerp dienblad

Al langer gebruiken we duurzaam biologisch servies voor onze broodmaaltijden. We waren echter niet tevreden over de uitstraling hiervan. Samen met Fooddesigner Katja Gruijters (gelieerd aan ArtEZ), ontwerper Fons Broess en de Firma Papstar (onderdeel van Swarovski) hebben we daarom zelf een representatief en maatschappelijk verantwoord product ontwikkeld: ‘de Dienbladeren’. Bedoeld voor eenmalig gebruik, gemaakt van hernieuwbare biologische grondstoffen én met een prachtige uitstraling!

Katja Gruijters & Fons Broess:
“Geen dienblad maar Dienbladeren. Dienbladeren is geïnspireerd op zowel de groene omgeving van Rijnstate, het gezonde eten, de natuurlijke cyclus, vergankelijkheid, de seizoenen en tegelijkertijd de cyclus van het nieuwe systeem en materiaal van het composteerbare blad. Rijnstate dienbladeren is een modulair systeem wat bestaat uit een drietal bladeren die nerfloos op elkaar aansluiten. De natuurlijke texturen en vormen van de dienbladeren vertellen het verhaal. Immers niets gaat verloren binnen de natuur. De patiënt kan zelf zijn servies uitstallen en al spelenderwijs genieten van zijn eten. Het bord kan tevens als klein dienblad worden gebruikt.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: