De Juiste Zorg op de Juiste Plek
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Nieuws en inspiratie

Dat het gedachtegoed van Juiste Zorg op de Juiste Plek al langer leeft binnen Rijnstate, blijkt wel uit de verzameling nieuwsberichten die we over dit onderwerp voor u verzameld hebben:

Rondje Rijnstate

In ‘Rondje Rijnstate’ nemen cardioloog Ron Pisters en SEH verpleegkundige Susan Opdenoordt u mee in de verschillende Juiste Zorg op de Juiste Plek initiatieven die Rijnstate onderneemt om ziekenhuiszorg te voorkomen, waar mogelijk dichterbij huis te organiseren en te vervangen door bijvoorbeeld digitale oplossingen. Zo werken we samen met onze zorgpartners aan toekomstbestendige zorg.

Aflevering 1: medicatie@home

In deze eerste aflevering van Rondje Rijnstate gaan Ron en Susan in gesprek met Brigitte Krabben, gespecialiseerd verpleegkundige oncologie, over het medicatie@home project. Ze gaan in op wat medicatie@home betekent voor patiënten van Rijnstate, wat het betekent voor het werk van onze zorgprofessionals en wat er bij komt kijken om het te organiseren.

Aflevering 2: Afvallen met medicatie en een gezonde leefstijl

In deze tweede aflevering van Rondje Rijnstate gaat Ron in gesprek met Lysbert Oosterhof, verpleegkundig specialist bij Vitalys, en Arianne van Bon, internist in Rijnstate. Ze hebben het over hoe je met medicatie en leefstijl kunt afvallen, voor welke patiënten dit interessant is en welke gezondheidsklachten afvallen kan voorkomen. De behandeling ‘Afvallen met medicijnen in combinatie met het leefstijlprogramma COOL’ wordt sinds kort door Vitalys aangeboden. Meer informatie over dit traject vindt u hier: Vitalys: Afvallen met medicijnen en een leefstijlprogramma.

Aflevering 3: Virtueel Zorgcentrum

Met het Virtueel Zorgcentrum is het mogelijk dat patiënten van Rijnstate eerder na hun opname naar huis kunnen. Dit is mogelijk doordat artsen en speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundigen de patiënten ook op afstand goed in de gaten kunnen houden. Deze slimme manier van zorg helpt bij het toegankelijk houden van de zorg in Nederland. We zijn gestart met thuismonitoring voor COVID-patiënten. Het is de bedoeling dat we dit stapsgewijs uitbreiden voor meerdere patiëntgroepen. Hoe het Virtueel Zorgcentrum tot stand is gekomen, wat hier voor nodig was en hoe het in de praktijk werkt, zie je in aflevering 3 van ‘Rondje Rijnstate: Virtueel Zorgcentrum’.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: