Rijnstate bouwt voor de beste zorg
Laatste informatie over het coronavirus

Rijnstate Elst

Rijnstate bouwt in Elst aan het ziekenhuis van de toekomst. Met de nieuwe voorziening werken we ernaar toe onszelf en de zorg in onze regio merkbaar te verbeteren en te vernieuwen.

Planning

Op 16 juni 2021 zijn de werkzaamheden gestart voor onze nieuwe ziekenhuisvoorziening, op het terrein naast station Elst. Volgens planning openen we in het eerste kwartaal van 2023 de deuren van het nieuwe pand. De bouw verloopt in fases. Fase 1 is een polikliniek voor dagbehandelingen met (beperkte) avond– en weekendopenstelling. Als daar behoefte aan blijkt, biedt fase 2 de mogelijkheid om uit te breiden, zo nodig met overnachtingsmogelijkheden.

Diverse specialismen

Onze ziekenhuisvoorziening in Elst biedt ruimte aan verschillende specialismen voor poliklinische zorg en dagbehandeling. Ook een functieafdeling en diagnostiek krijgen een plek.


Bron: architect G.A.F. – Deze animatie is een impressie van het ziekenhuis van de toekomst; de uiteindelijke bouw kan op onderdelen afwijken van deze animatie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Innovatie

Het ziekenhuis van de toekomst biedt ruimte aan innovaties in de zorg. Daarnaast werken we toe naar een voorziening die duurzaam gebouwd is en bijdraagt aan een gezond klimaat. Zo maken we gebruik van een waterstofinstallatie, die ervoor zorgt dat ons gebouw een CO2 neutraal onderkomen wordt.

Meer weten over de waterstofinstallatie in onze nieuwe ziekenhuisvoorziening? Beluister de podcast waarin programmadirecteur Willem-Jan Hanegraaf uitleg geeft over de toepassing.

Media

In verschillende media is al aandacht besteed aan de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst.

De Gelderlander:

Timelapse

Bekijk de timelapse van de bouw van het ziekenhuis van de toekomst.

De bouw volgen via de BHB app

Om de bouwwerkzaamheden van onze nieuwe ziekenhuisvoorziening te kunnen volgen, heeft Berghege Heerkens Bouwgroep een speciale bouw-app ontwikkeld.

Zoek in Google Play of de Apple Store naar BHB App.

Overzicht van alle projecten
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie