1. Psychiatrie
Rijnstate bouwt voor de beste zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Psychiatrie

Wat gaat er gebeuren bij Psychiatrie?

De verpleegafdeling Psychiatrie gaat vernieuwen. Vanaf maart 2018 is eerst de gesloten afdeling verbouwd. Op dit moment wordt de open afdeling verbouwd. Naar verwachting is dit begin juli 2019 klaar.

Wat gaat u ervan merken?

Om te kunnen verbouwen zijn de therapieruimtes van de verpleegafdeling Psychiatrie per januari 2018 tot maart 2019 gehuisvest op de tweede verdieping in de A-toren. Op de polikliniek en in de dagbehandelingsruimtes op de begane grond wordt ruimte gecreëerd om tijdelijke patiëntenkamers in te richten. Wij vragen uw begrip voor eventuele hinder die deze verbouwing en tijdelijke oplossingen met zich meebrengt.

Wat wordt er gerealiseerd?

Alle kamers van de gesloten afdeling worden eenpersoonskamers, voorzien van eigen sanitair en voorzieningen voor deze complexe zorgvraag. Op de open afdeling komen een aantal eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. Tussen de open en gesloten verpleegafdeling komt een flexibele zone, die naar behoefte bij één van beide afdelingen betrokken kan worden. Beide verpleegafdelingen behouden een huiskamer en diverse therapieruimtes. De gesloten afdeling krijgt in de toekomst toegang tot een balkon, waardoor het mogelijk is om meer te genieten van buitenruimte. De centrale verpleegpost en een ontvangstbalie zorgen voor een optimaal overzicht op de afdeling en voor een prettige ontvangst voor patiënten en bezoekers.

Stand van zaken

Begin november 2018 is de vernieuwde gesloten afdeling van de Psychiatrie in gebruik genomen.
In de zomer nemen we de vernieuwde open afdeling in gebruik. 

Eenpersoonskamer Tweepersoonskamer
Centrale balie en ontvangst
Overzicht alle projecten