Rijnstate bouwt voor de beste zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Laboratoriumorganisatie Dicoon Elst

Wat verandert er voor de laboratoriumorganisatie van Rijnstate?

In Elst bouwen we aan een nieuw laboratorium, waar in het voorjaar van 2024 de lab-organisaties van Rijnstate, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) samengebracht worden in een zelfstandige organisatie. Op 1 januari 2023 vond de overgang van onderneming plaats en is Dicoon BV opgericht. Dicoon is een organisatie van en voor de zorg. Zonder winstoogmerk, anders dan zorg te dragen voor de continuïteit van diagnostiek.

Het lab beschikt straks over moderne apparatuur en levert daarmee state of the art diagnostiek. Het is ook een aantrekkelijke werkgever die sterke contacten heeft met zorgprofessionals in de ziekenhuizen en met huisartsen. Het lab vormt hiermee een katalysator voor andere samenwerkingsinitiatieven.

In juni 2022 zijn de heiwerkzaamheden gestart, waarna de bouw in een rap tempo vordert. In september 2023 is het laboratorium opgeleverd. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de samensmelting van drie laboratoria in een BV soepel te laten verlopen. Vanaf maart 2024 gaan de medewerkers van de afdelingen Medische Microbiologie, Klinische Farmacie en Klinische Chemie uit de drie ziekenhuizen gefaseerd over naar Elst. 

Overzicht alle projecten

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: