Laatste informatie over het coronavirus

Avondklok en uw bezoek aan RijnstateIn Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dit betekent dat u tussen 21.00 uur ’s avonds en 4.30 uur ’s ochtend binnen blijft, tenzij u een geldige reden heeft om de straat op te gaan. Wanneer u tijdens de avondklok toch in Rijnstate moet zijn voor een geplande behandeling of bezoek, heeft u een Eigen verklaring avondklok van de overheid nodig. Als het gaat om acute medische zorg is dit niet nodig. Onze huidige bezoektijden blijven hetzelfde.

Geplande behandeling of bezoek na 21.00 uur

Patiënten en bezoekers van Rijnstate die ’s avonds voor geplande behandeling of bezoek (bij geboorte of aanstaand overlijden) in het ziekenhuis moeten zijn, moeten vooraf de Eigen verklaring avondklok downloaden en ondertekenen. Deze is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Daarnaast krijgt deze groep patiënten en bezoekers bij het verlaten van Rijnstate een extra verklaring van het ziekenhuis mee. Mocht het nodig zijn, dan kunt u deze samen met uw Eigen verklaring avondklok laten zien. Let op: de Eigen verklaring avondklok blijft altijd nodig om aan te tonen dat u met een gegronde reden onderweg bent.

Acute medische zorg

Patiënten die acute medische zorg nodig hebben (ook zwangere vrouwen) hoeven geen Eigen verklaring avondklok te overhandigen als zij onderweg naar het ziekenhuis worden aangehouden.

Bezoektijden en bezoekregels blijven hetzelfde

De huidige bezoektijden en bezoekregels blijven hetzelfde. Dit betekent dat op de meeste afdelingen één bezoeker per patiënt tussen 18.00 en 20.00 uur welkom is. Coronapatiënten mogen helaas geen bezoek ontvangen. We maken u erop attent dat u er zelf verantwoordelijk voor bent dat u weer op tijd thuis bent, voor het ingaan van de avondklok om 21.00 uur. Over onze bezoekregeling leest u meer op de pagina Bezoektijden.

De avondklok duurt nog tot 10 februari 2021. Meer informatie over de avondklok vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: