Rijnstate neemt deel aan onderzoek naar het coronavirusRijnstate doet vanaf het uitbreken van de coronacrisis mee aan onderzoek naar het coronavirus. Twee belangrijke grote onderzoeken waaraan we deelnemen en die nog altijd lopen, zijn het plasmaonderzoek van het Erasmus MC en de Praetorian-COVID-studie van het Radboudumc.

“Er lopen op dit moment zeker 25 studies”, vertelt onderzoekscoördinator en internist-infectioloog Robert-Jan Hassing (rechtsachter op de foto). “We voeren zelf onderzoek uit en krijgen veel aanvragen om mee te doen aan onderzoek. Mijn taak is om daarin een goede keuze te maken.”

Onderzoekers bij Rijnstate. Rechtsachter: internist-infectioloog Robert-Jan Hassing

Over de twee grote onderzoeken in Nederland waaraan Rijnstate deelneemt, legt Robert-Jan Hassing uit: “Bij het plasmaonderzoek geef je antistoffen van genezen patiënten aan zieke patiënten en hoop je dat zij daardoor sneller beter worden. Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met Bloedbank Sanquin. Bij de Praetorianstudie onderzoeken we of een bestaand hogebloeddrukmiddel ook kan helpen bij coronapatiënten.” Onderzoek dat in Rijnstate zelf is opgestart, gaat bijvoorbeeld over de kwaliteit van leven nadat coronapatiënten uit ons ziekenhuis zijn ontslagen of over voorkomen van corona.

Plasma-onderzoek: donoren gezocht

Bloedbank Sanquin is op zoek naar plasmadonoren voor het onderzoek naar een geneesmiddel tegen corona. Bent u genezen van corona? Overweeg dan om plasmadonor te worden.

Financiering onderzoek

Om vanuit Rijnstate deel te kunnen blijven nemen aan deze belangrijke onderzoeken, is financiële steun noodzakelijk. Het Rijnstate Vriendenfonds is hiervoor nog op zoek naar sponsors en donateurs, lees meer hierover. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: