Rijnstate heeft een KinderadviesraadMet trots stellen wij voor: dit is onze Kinderadviesraad! Gistermiddag zijn de kinderen officieel geïnaugureerd als lid van de Kinderadviesraad. Meteen werd al de vraag bij de kinderen neergelegd of zij mee willen denken bij de invulling van het speelterras dat bij de nieuwe afdeling en dagbehandeling Kinderen Jongeren wordt gerealiseerd.

De kinderadviesraad van Rijnstate: Iris, Patries, Noah, Elin, Lisa, Sven en Willemijn

Over de Kinderadviesraad

In Rijnstate komen niet alleen volwassenen, maar ook heel veel kinderen. Daarom vindt Rijnstate het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om mee te denken over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Als kinderen hun tips, ideeën en adviezen delen met het ziekenhuis, kan het ziekenhuis de zorg en het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen (nog) beter maken. 

Wat doet de Kinderadviesraad?

  1. De Kinderadviesraad is een raad van en voor kinderen, die dokters, verpleegkundigen, managers, ouders en alle anderen helpt om de zorg voor kinderen en hun verblijf in Rijnstate nog beter te maken. 
  2. De Kinderadviesraad geeft de kinderen in Rijnstate een stem en maakt mogelijk dat er naar kinderen geluisterd wordt.
  3. De Kinderadviesraad probeert zoveel mogelijk ook andere kinderen die naar het ziekenhuis komen of er liggen te betrekken bij het verbeteren van de zorg voor kinderen. Als de Kinderadviesraad de zorg voor hele jonge kinderen wil verbeteren, kan er ook met ouders van kinderen die patiënt in Rijnstate zijn, overlegd worden.
  4. De Kinderadviesraad geeft uitvoering aan het recht dat kinderen hebben om hun ervaringen, meningen en wensen te delen. Dit recht is internationaal erkend in de Universele Rechten van het Kind.

Rijnstate is het 17e ziekenhuis dat een Kinderadviesraad heeft.

De vesten die de kinderen dragen zijn gesponsord door Stichting Jaimy van Boxel. Het beeldmerk van de Kinderadviesraad is gerealiseerd en gesponsord door ontwerpbureau Simons & Boom, Arnhem.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: