Laatste informatie over het coronavirus

Medewerkers met milde klachten mogen werken met mond-neusmasker tot uitslag coronatest bekend isAls het vanwege onze personele capaciteit nodig is, kan het zijn dat onze medewerkers met milde verkoudheidsklachten werken met een mond-neusmasker totdat de uitslag van de coronatest bekend is. We begrijpen dat de berichtgeving in de pers hierover kan leiden tot onrust. Dit is niet nodig; u bent veilig in ons ziekenhuis.

Verkouden medewerkers blijven bij voorkeur thuis

We handelen volgens de richtlijnen: bij voorkeur blijven medewerkers met milde verkoudheidsklachten thuis totdat de uitslag van de coronatest bekend is. Omdat steeds meer medewerkers verkoudheidsklachten hebben en zich laten testen, ervaren we soms problemen met onze personele capaciteit. Daarom is besloten dat als de continuïteit van de zorg in gevaar komt, medewerkers in sommige gevallen mogen werken tot de uitslag van de test bekend is. Dit is een zorgvuldige afweging en gaat altijd in overleg met de leidinggevende. Medewerkers die koorts hebben, benauwd zijn of hoesten, mogen niet werken tot de uitslag van de tekst bekend is.

Alleen in kritische functies

Niet iedere medewerker mag werken in geval van klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Dit geldt alleen voor medewerkers in kritische functies met milde verkoudheidsklachten. De medewerker draagt in dit geval een mondneusmasker. Als de klachten van de medewerker verergeren, wordt dit beleid opnieuw bekeken en eventueel aangepast. 

Aanvulling op onze overige maatregelen

Het gebruik van het mondneusmasker is een aanvulling op de overige maatregelen die we binnen Rijnstate hanteren, zoals 1,5 meter afstand, goede handhygiëne en schoonmaak. Alle ziekenhuizen in de regio hanteren hetzelfde beleid. Het RIVM erkent het probleem en geeft zorgmedewerkers in ziekenhuizen een uitzondering op de landelijke richtlijnen om bij klachten thuis te blijven.

Lees meer over onze coronamaatregelen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: