Voorgevel gebouw Rijnstate Arnhem

Eerste hoornvliestransplantaties in Rijnstate succesvol verlopenOnze vakgroep Oogheelkunde breidt het aanbod aan zorg uit. Onlangs voerden twee oogartsen, Jelina Ye en Karin Littink, voor het eerst in Rijnstate een hoornvliestransplantatie uit.

Een hoornvliestransplantatie is een operatie waarbij een deel van het eigen hoornvlies vervangen wordt door een donor-hoornvlies. Patiënten met slecht zicht door een troebel hoornvlies kunnen door deze operatie weer beter zien. We verwachten jaarlijks uiteindelijk zo’n 40 patiënten te opereren.

Tot nu toe werd deze operatie in Nederland alleen uitgevoerd in de academische ziekenhuizen, Het Oogziekenhuis Rotterdam en in slechts drie andere grote ziekenhuizen. Door deze operatie in Rijnstate aan te bieden, kunnen patiënten met hoornvliesaandoeningen nu in de eigen regio geholpen worden.

Donorweefsel aan de binnenkant van het hoornvlies

Breed aanbod oogheelkundige zorg

De vakgroep Oogheelkunde van Rijnstate bestaat uit negen ambitieuze oogartsen, waarin iedere oogarts een eigen onderdeel van het oog of oogaandoening als specialisatie heeft. Hierdoor kunnen we een groot deel van de oogheelkundige zorg in ons eigen ziekenhuis aanbieden.

Lees meer over hoornvliestransplantatie 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: