Door operatie en brace Rijnstate haalt wielrenster Van Vleuten zilver op WKMede dankzij een op maat gemaakte brace van het Rijnstate Sportorthopedisch Centrum heeft wielrenster Annemiek van Vleuten een zilveren medaille gehaald op het WK in Italië. De wereldkampioene op de weg van 2019 kwam een week van tevoren ten val in de Giro Rosa en brak daarbij haar linkerpols.

De kansen op het WK in Imola leken verkeken, maar Annemiek van Vleuten werd de dag na de val in Rijnstate Arnhem geopereerd door ons orthopedische traumateam. Een paar dagen later werd een brace aangemeten waarmee de wielrenster weer kon fietsen. De renster van Mitchelton-Scott koos voor Rijnstate omdat ze in 2018 al succesvol werd geopereerd aan een kniebreuk in Rijnstate Zevenaar. Ook Dumoulin werd eerder succesvol behandeld. “Mede dankzij de onwijs goede hulp van Rijnstate zit ik nu al weer op de fiets”, meldde Annemiek de dinsdag voor het WK. “Ik kan alleen nog niet uit het zadel om te klimmen en te sprinten, maar ik heb nog een paar dagen tijd. Ik ga niet meedoen om het meedoen, maar om te strijden.” Van Vleuten sprintte vervolgens naar zilver.

Weer op de fiets met brace van Rijnstate

Dat van Vleuten zo snel weer op de fiets zat, kwam door een speciaal aangemeten brace in het Sportorthopedisch Centrum van Rijnstate. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdrijfiets te zitten”, zeggen de chirurgen. “De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom hebben we een spalk van speciale kunststof gemaakt die perfect past.” Dit kan alleen gedaan worden door een gespecialiseerde handtherapeut die veel ervaring heeft in het maken van spalken.

Om niets aan het toeval over te laten had Van Vleuten haar racefiets meegenomen naar Rijnstate. Zo kon zo natuurgetrouw mogelijk bekeken worden in welke stand de pols het best gespalkt kon worden.

Rijnstate hoort bij partnership TEAM NL

Het Sportorthopedisch Centrum van Rijnstate hoort tot het partnership TEAM NL. Dit is een keurmerk van de sportbond NOC*NSF voor de hoge kwaliteit van onze orthopedische en trauma-behandelingen van olympische sporters. Rijnstate is een van de vier ziekenhuizen die dit keurmerk mag dragen. 

Meer weten?

https://www.rijnstate.nl/over-rijnstate/nieuws/2018/keurmerk-partnership-team-nl-voor-rijnstate/

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: