Laatste informatie over het coronavirus

Controle op klachten coronavirus voor bezoek aan Rijnstate

Op alle Rijnstate locaties controleren we patiënten, begeleiders en bezoekers op klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Als het nodig is, krijgt u een mondneusmasker op voordat u het ziekenhuis in gaat. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en zij geen klachten hebben. Door deze maatregel proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. 

Hoe gaat de controle in zijn werk?

Voor de hoofdingang van Rijnstate Arnhem staat een Controlepunt. Op de locaties in Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid is er binnen een Controlepunt ingericht.

Heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan wordt u een dag voor uw afspraak gebeld door de polikliniek. Als u een afspraak heeft voor een operatie, dan wordt u 48 uur van tevoren gebeld. De medewerker vraagt of u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. U krijgt een bevestiging van dit telefoongesprek per e-mail.

E-mail met groene kaart
Heeft u geen klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus, dan krijgt u een mail met een groene kaart. Print deze e-mail uit of laat deze op uw smartphone zien aan de medewerker bij de ingang van het ziekenhuis. U hoeft dan dus niet eerst langs het Controlepunt. Kunt u de e-mail niet laten zien bij de ingang, dan vragen we u wel langs het Controlepunt te gaan. Daar vragen we opnieuw of u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus.

Controlepunt Rijnstate Arnhem

E-mail met oranje kaart
Als blijkt dat u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus, dan krijgt u een mail met een oranje kaart. Print deze e-mail uit of laat deze op uw smartphone zien bij het Controlepunt. Bij het Controlepunt krijgt u een mondneusmasker op. Daarna mag u het ziekenhuis in. De oranje kaart laat u zien aan de beveiliger bij de hoofdingang. Het mondneusmasker draagt u zolang u in het ziekenhuis bent.

Bij de ingang staat een desinfectiepompje. We vragen u om uw handen te desinfecteren bij het binnenkomen en verlaten van het ziekenhuis. Bezoekers en begeleiders met klachten mogen niet naar binnen.

Kom alleen naar het ziekenhuis

U kunt helaas geen begeleider meenemen naar de polikliniek. Niet naar de wachtkamer en ook niet in de spreek-/behandelkamer. De reden hiervoor is de 1,5 meter afstand maatregel die we overal toepassen. Zeker nu we weer meer poliklinische afspraken in Rijnstate plannen is de ruimte in de wachtkamers niet meer voldoende.

Uw begeleider mag alleen mee naar de afspraak als u schriftelijk toestemming heeft van de polikliniek of als u minderjarig bent. Een begeleider moet wel altijd eerst langs het Controlepunt om de vragen over eventuele klachten te beantwoorden. Daarna kunt u samen het ziekenhuis ingaan. Vanwege de beperkte ruimte in de wachtkamer vragen we u om maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.

Als u het fijn vindt dat er toch iemand kan deelnemen aan het gesprek zonder bij de afspraak aanwezig te zijn, kunt u diegene bellen tijdens het gesprek. Door uw telefoon op luidspreker te zetten, kan hij of zij meeluisteren en eventueel ook iets zeggen. Ook kunt u het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren.

Op bezoek bij een naaste in het ziekenhuis

Gaat u 's avonds naar het bezoekuur, dan wordt u bij de ingang van het ziekenhuis gevraagd naar eventuele klachten. U hoeft dan dus niet eerst langs het Controlepunt. Als blijkt dat u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus, dan mag u helaas het ziekenhuis niet in. 

Maatregelen in het ziekenhuis

In het ziekenhuis vragen wij u om zich te houden aan een aantal regels:

  • U laat uw groene of oranje toegangskaart zien aan de beveiliger bij de hoofdingang;
  • Ontsmet uw handen bij het desinfectiepompje bij binnenkomst en verlaten van het ziekenhuis;
  • Als u een mondneusmasker heeft gekregen, houdt u dit masker op zolang u in het ziekenhuis bent;
  • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Stap met maximaal 2 personen tegelijk in de lift;
  • u bent maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig in de wachtkamer;
  • Gooi bij het verlaten van het ziekenhuis de toegangskaart en het mondneusmasker weg in de daarvoor bestemde afvalbakken.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: