Tabletten in strips

Rijnstate gaat recepten digitaal verzendenVanaf 1 oktober stapt Rijnstate samen met 43 apotheken in de regio over op het e-recept. Artsen en andere voorschrijvers versturen de recepten digitaal en geven geen papieren recept meer mee aan patiënten. Deze maand tekenen we hiervoor een convenant met de Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem.

Voordelen van het e-recept

Uw arts kan met één druk op de knop een recept rechtstreeks naar de apotheek versturen. Dat heeft als voordeel dat patiënten het papieren recept niet meer kunnen vergeten. De apotheek kan het medicatievoorschrift ook alvast voorbereiden, waardoor de wachttijden korter worden.

Huisartsen werken al met het e-recept

Huisartsen werken al met het e-recept met apotheken in de regio. Het kan zijn dat u daardoor al gewend bent aan een digitale recept. Overigens blijft het mogelijk om in plaats van een digitaal recept een papieren recept mee te geven als u dit graag wilt.

E-recept als volwaardig recept

Een recept moet door een arts worden ondertekend. Digitaal kan dit niet. In het convenant dat we ondertekenen is vastgelegd dat de arts en de apotheker het e-recept als volwaardig recept beschouwen. 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: