MDL-arts Marcel Spanier schrijft kinderboekje over spijsverteringskanaal“Het spijsverteringskanaal is eigenlijk niets anders dan een fantastisch gemaakt buizenstelsel” vertelt Marcel Spanier, MDL-arts in Rijnstate. Hoe het precies werkt, legt hij uit in het kinderboekje ‘Van mond tot kont’. 

Marcel Spanier is maag-, darm- en leverarts, of, zoals hij zelf zegt een buik- of poepdokter. Hij weet alles over het spijsverteringskanaal en wat er soms mis kan gaan. “Voor kinderen van zes tot tien jaar is er niet veel passende informatie over dit onderwerp. Des te meer reden om dit boekje te schrijven.” zegt Marcel.

Wat staat erin?

Het boekje gaat over de reis die een appel maakt vanaf het moment dat je de eerste hap eet. Wat gebeurt er onderweg met de appel? En hoe wordt deze appel uiteindelijk een mooie drol?
En wist je dat er in je hele leven zoveel eten door je slokdarm gaat als het gewicht van wel 10 volwassen olifanten? Dit en heel veel andere leuke weetjes lees je in dit boekje. Daarom is het ook ideaal voor een leuke spreekbeurt.

Voor basisscholen

Het boekje is voorlopig beperkt beschikbaar. Daarom wordt het in eerste instantie verspreid in het ziekenhuis en op basisscholen in Arnhem en omgeving. Als er veel belangstelling is voor het boekje gaan we bekijken of we er meer van kunnen laten drukken.

Een bladzijde uit het boekje 'Van mond tot kont'
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: