Deel inventaris oude zusterflat Rijnstate verhuist naar LoilEen deel van de inventaris van de oude zustersflat van Rijnstate in Arnhem is onlangs verhuisd naar Loil. Een groot aantal stoelen, tafels en bureaus en een paar kasten, kapstokken en whiteboards uit de flat krijgen straks een nieuwe bestemming in het nieuwe dorpshuis van het Liemerse kerkdorp.

Geboren en getogen Loilenaar Ap Dieker werkt al jaren bij Rijnstate en regelde met de afdeling Facilitair de verhuizing van de spullen naar Loil. “Dit is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vindt Ap. “De spullen krijgen nu een prachtige nieuwe bestemming. Ze gaan naar de stichting ’t Hart van Loil. Zij is onlangs eigenaar geworden van gemeenschapshuis de Zomp in Loil en krijgt binnenkort ook de kerk en pastorie in ons dorp in handen. Deze gebouwen vormen samen het nieuwe dorpshart van Loil en moeten allemaal worden ingericht. De meubels komen dan ook goed van pas.”

De vrijwilligers uit Loil laden de spullen in de vrachtwagen. Foto Ap Dieker

De Loilenaren mochten van Rijnstate alle spullen uit de flat meenemen, die nog geen andere bestemming hadden. Ze keerden uiteindelijk met een vrachtwagen vol meubels terug naar Loil. “Alles wat nog goed was, wordt nu weer hergebruikt”, zegt Dieker. “Er is bijvoorbeeld ook een deel van de inventaris naar de Terborgse Handelsonderneming gegaan. Zo wordt alleen hetgeen kapot en afgeschreven is, weggegooid.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: