Stylingadvies na een maagverkleining bij VitalysVitalys, kliniek tegen overgewicht en onderdeel van Rijnstate, gaat haar patiënten na een maagverkleinende operatie een stylingadvies geven. Hiermee zijn ze de eerste bariatrische kliniek in Nederland die de nazorg aan patiënten op deze manier uitbreidt. Dit doen ze samen met de stylistes van Nieuwe Ik. Dit zijn stylistes die weten waar ze het over hebben, omdat ze allemaal een maagverkleining hebben gehad.

Alle patiënten die het afgelopen jaar zijn geopereerd komen in aanmerking voor een stylingadvies. Iedereen die voor de jaarcontrole komt, krijgt automatisch een uitnodiging voor een gesprek. Voorafgaand aan het adviesgesprek wordt de patiënt gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hiermee bereiden de stylistes van Nieuwe Ik zich voor op het adviesgesprek. Na het gesprek wordt een persoonlijk stylingadvies gemaakt en toegestuurd aan de patiënt.

Een lichaam om trots op te zijn

Kristy Leenders, manager Vitalys: “We zijn blij zijn dat we elk jaar zo’n 1.200 mensen hun ’leven terug kunnen geven’. Toch ontbrak er voor ons gevoel nog iets aan onze aanpak. We merkten steeds vaker dat patiënten het lastig vinden om trots te zijn op hun nieuwe lichaam. Dat ze niet weten hoe ze om moeten gaan met hun ’nieuwe ik’. En dat er vaak teruggegrepen wordt naar de kledingstijl van voor de operatie. Hier wilden we graag iets aan doen en onze patiënten hiervoor een extra service bieden na de operatie.”

Zowel voor- als na het advies wordt de patiënten een aantal vragen gesteld over zijn of haar zelfbeeld. Door het stylingadvies van Nieuwe Ik hoopt Vitalys het zelfbeeld van de patiënten te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

 

Wie is Nieuwe Ik?

Vitalys kwam in contact met Masha en Caroline van Nieuwe Ik. Masha was op dat moment op weg om na een gastric bypass haar ‘nieuwe ik’ te worden. Maar ook zij liep ondanks haar achtergrond in de mode tegen hetzelfde probleem aan als zoveel anderen, namelijk nog niet weten wat past bij je nieuwe lijf. Masha en Caroline bedachten daarvoor het concept ‘Jij bent je nieuwe ik. Mooi van binnen, mooi van buiten’. En ze ontwikkelden kleding- en lifestyleadvies voor mensen na een maagverkleining.

 

Masha en Caroline van Nieuwe Ik

Workshops en evenementen

Naast stylingadvies gaat Nieuwe Ik door het jaar heen diverse leuke evenementen organiseren. Dit kunnen workshops zijn met interessante sprekers, leuke sportieve activiteiten in teamverband of een pas-en-shopsessie in een winkel.
Meer informatie over Nieuwe Ik is te vinden op de website van Vitalys of van Nieuwe Ik 

Behandeling van overgewicht

Vitalys, kliniek tegen overgewicht, helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Wij zien ernstig overgewicht (obesitas) als een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. Vitalys is onderdeel van Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: