Patiënte zit in het Atrium Arnhem met smartphone in haar hand en kijkt op

Rijnstate werkt aan toegankelijke informatie voor iedere patiëntVolgens stichting Accessibility hebben veel zorginstellingen nog niet voldoende geregeld dat mensen met een handicap digitaal hun weg kunnen vinden. Dat staat in een rapport van de stichting, die onderzoek deed naar ruim 8.600 websites in de zorgsector. Rijnstate herkent dit, maar werkt er hard aan om voor iedereen toegankelijke informatie op de website en in patiëntenportaal Mijn Rijnstate te plaatsen.

Wat doen we al aan gebruikersvriendelijkheid?

Wij vinden het heel belangrijk dat al onze patiënten begrijpelijke informatie krijgen over hun ziekte en behandeling. Omdat we bijvoorbeeld 1.000 patiëntenfolders hebben, kunnen we niet alles tegelijk aanpakken, maar we werken er hard aan om de beste informatie op maat te leveren voor elke patiënt. Hoe doen we dat?

  • Onze zorgverleners staan daarom samen met elke patiënt stil bij hun gezondheidsklachten, alle mogelijke behandelingen en de wensen van de patiënt. Dit heet Samen Beter. Op die manier kan elke patiënt samen met zijn of haar behandelaar de beste keuze maken.
  • We zijn in 2017 begonnen om onze website en digitale patiëntenfolders te verbeteren voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. We gebruiken daarvoor steeds meer plaatjes en schrijven begrijpelijke taal voor iedereen. Hiervoor werken we ook samen met de vier andere ziekenhuizen van mProve.
  • We hebben in 2017 ook een nieuwe website gekregen, die veel gebruiksvriendelijker is geworden.
  • We doen deze week mee aan de landelijke e-Healthweek van 22 t/m 25 januari. Bezoek onze stand in de hal van Rijnstate Arnhem en stel al uw vragen over Mijn Rijnstate!

Waar kan ik meer informatie vinden?

Wilt u meer weten, kijk dan op de volgende sites:

Waar kunt u terecht met suggesties en tips?

Heeft u advies voor ons hoe we onze informatie kunnen verbeteren, dan horen we dat graag! Mail uw tips naar communicatie@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: