1. Mijn Rijnstate niet meer toegankelijk voor Windows XP en Android 2.3.7
Twee verpleegkundigen staand met liften op de achtergrond

Mijn Rijnstate niet meer toegankelijk voor Windows XP en Android 2.3.7

Als patiënt van Rijnstate heeft u toegang tot ons patiëntenportaal Mijn Rijnstate. Dit is een beveiligde website. In verband met de veiligheid van uw gegevens is Mijn Rijnstate voor een aantal verouderde besturingssystemen niet meer toegankelijk.

In Mijn Rijnstate kunt u informatie uit uw medisch dossier inzien, uitslagen van onderzoeken bekijken, online een afspraak inplannen of een medisch consult per e-mail starten. Om gebruik te kunnen maken van Mijn Rijnstate heeft u een DigiD nodig. Met uw persoonlijke DigiD kunt u op een veilige manier inloggen op Mijn Rijnstate en kunt u gebruikmaken van alle functies in het portaal.

Wat verandert er?

Heeft u een computer of laptop met Microsoft Windows XP of gebruikt u Android 2.3.7 (of lager) op uw tablet of smartphone? Helaas kunt u binnenkort met deze besturingssystemen niet meer inloggen in Mijn Rijnstate. Deze verouderde besturingssystemen worden niet meer verder ontwikkeld en zijn daardoor ook niet goed meer beveiligd. Hierdoor kunnen we Mijn Rijnstate niet meer aanbieden voor deze besturingssystemen.

Hoe weet u welk besturingssysteem u gebruikt?

Windows XP

Als u uw computer of laptop opstart, ziet u bij Microsoft Windows XP in het startscherm en inlogscherm dat het besturingssysteem Windows XP is.

Is uw computer of laptop al opgestart, dan vindt u deze informatie via ‘Start’, ‘Deze computer’ en ‘Systeemeigenschappen’.

Android 2.3.7

Hoe u het besturingssysteem op uw tablet of smartphone kunt achterhalen, vindt u op deze website van de Consumentenbond.

Over het algemeen doet u het volgende:

  1. Ga naar ‘Instellingen’
  2. Ga vervolgens naar ‘Over de telefoon’ of ‘Toestel-info’

Het Android-versienummer staat hier vermeld of vindt u bij ‘Software-informatie’.

Wat kunt u doen?

Om toch gebruik te kunnen maken van Mijn Rijnstate, kunt u inloggen op een computer of laptop van iemand anders, met een ander besturingssysteem. De meeste nieuwe apparaten hebben ook een nieuwer besturingssysteem waarin u Mijn Rijnstate wel gewoon kunt gebruiken. Koopt u een nieuwe computer, laptop, smartphone of tablet, dan kunt u er vanuit gaan dat hier een nieuwer besturingssysteem op zit.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of ervaart u problemen met het gebruik van Mijn Rijnstate? Misschien kunnen de antwoorden op de veelgestelde vragen u helpen. Heeft u alsnog vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk van Rijnstate via online@rijnstate.nl of via 088 - 005 7988.