Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Meer weten over e-health? Bezoek onze informatiestand in Rijnstate Arnhem!In de week van 22 januari 2018 vindt de landelijke e-healthweek plaats, een initiatief van het ministerie van VWS en het Platform voor de InformatieSamenleving (ECP). Doel is om meer mensen bewust te maken van de voordelen van e-health. Ook in Rijnstate besteden we er aandacht aan. Van 22 januari tot en met 25 januari (van 12:00 tot 16:00 uur) kunt u in  de centrale hal van Rijnstate Arnhem terecht voor o.a. uitleg over Mijn Rijnstate.  Kom gerust langs en bekijk de nieuwe mogelijkheden!

E-health gaat over het gebruik van informatie- en communicatietechnologie in de zorg om de gezondheid en de gezondheidszorg te ondersteunen en te verbeteren. Er komen steeds meer e-healthtoepassingen, ook in Rijnstate. Zo kunt u als patiënt met uw DigiD inloggen op ‘Mijn Rijnstate’, uw eigen digitale omgeving. Daarnaast  kunt u op uw smartphone de Rijnstatekaart gebruiken en is er voor enkele patiëntgroepen een app beschikbaar die ondersteunt bij de behandeling.

Wat zijn de voordelen van e-health?

Vooral patiënten met een chronische aandoening kunnen veel baat hebben van e-health. Veelgenoemde voordelen zijn:

  • meer inzicht in en regie over de eigen gezondheid;
  • tijdsbesparing voor de patiënt;
  • minder administratieve lasten;
  • makkelijk, snel en veilig informatie uitwisselen tussen zorgverleners onderling om de patiënt beter te helpen.

Mijn Rijnstate: handig en snel 

Tim Kroesbergen van stichting IKONE is een van de patiënten die Mijn Rijnstate gebruikt. Hij heeft een zeldzame botaandoening en komt daarom regelmatig in het ziekenhuis. “Ik ben best een drukbezet persoon. Als ik een afspraak wil maken, kan ik nu thuis inloggen, zelf prima zien wat de opties zijn en daar een keuze uit maken. Dat vind ik veel prettiger en sneller werken dan telefonisch een afspraak maken.”

Ook neuroloog Esther Verstraete vindt Mijn Rijnstate een positieve ontwikkeling: “Het is goed dat patiënten zelf hun gegevens kunnen zien. Zo kunnen ze zich beter voorbereiden op  het gesprek met hun arts. Ze zijn beter op de hoogte en dat is de basis om zelf mee te kunnen beslissen over hun behandeling.  En ze kunnen via een e-consult (dit is een consult via een beveiligde internetverbinding) laagdrempelig iets vragen aan hun arts, een mooie extra mogelijkheid.”

Veel aandacht voor e-health-initiatieven

Rijnstate investeert veel in e-health-initiatieven die de zorg voor de patiënt verbeteren. We zijn actief bezig met het verbeteren, maar ook het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe e-health toepassingen. Bijvoorbeeld onderzoeken we hoe COPD-patiënten met behulp van een digitaal nazorgtraject thuis kunnen revalideren en  hoe mensen na een maagverkleining eerder naar huis kunnen door thuis hun vitale waarden (zoals bloeddruk) te monitoren.

Wat vindt u in onze informatiestand  in Rijnstate Arnhem?

• U kunt zien wat Mijn Rijnstate is en welke functies en voordelen deze digitale gezondheidsomgeving voor u heeft.
• U kunt ook de app Stocard bekijken waarmee u uw Rijnstatekaart op uw smartphone kunt zetten.
• We geven diverse ‘goodies’ weg’ om Mijn Rijnstate te promoten.
• U kunt aan onze medewerkers vragen stellen over de ontwikkelingen op het gebied van e-health.


U kunt gewoon langslopen bij de informatiestand in de centrale hal, van maandag 22 tot en met donderdag 25 januari van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: