1. Bouw Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek gestart bij Rijnstate

Bouw Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek gestart bij Rijnstate

De huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek komen per begin 2019 bij elkaar te zitten in Rijnstate Arnhem. Begin 2019 openen Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek Arnhem hun deuren bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate.

Op dit moment wordt de oude KNO-poli verbouwd tot huisartsenpost. Daarna volgt de nieuwbouw van de dienstapotheek, wachtkamer en de rest van de algemene ruimten gerealiseerd. Ook de entree wordt verbouwd.

Eén ingang voor alle patiënten

Vanaf 2019 komt er een gezamenlijke ingang voor alle patiënten. Bij binnenkomst wordt gekeken welke zorg een patiënt nodig heeft. Op basis van de zorgvraag wordt de patiënt geholpen door de dienstdoende huisarts of door de medewerkers van de spoedeisende hulp. Deze werkwijze komt ten goede aan de kwaliteit en de patiëntvriendelijkheid van de acute zorg in de regio. Bovendien komen patiënten niet onnodig op de (duurdere) spoedeisende hulp terecht. Hierdoor wordt de zorg betaalbaar gehouden.

Optimale zorg

Een gezamenlijke plek voor spoedzorg is al jaren een wens van Rijnstate, huisartsenorganisatie Onze Huisartsen en zorgverzekeraar Menzis. Een combinatie van een huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek is aantrekkelijk voor zorgverlener én patiënt. Via een gezamenlijke ontvangstbalie komt de bezoeker snel voor de juiste zorg, op de juiste plek.

Ongeveer 15 procent (6.000) van de huidige patiënten die zich in de avond, nacht en weekenduren op de spoedeisende hulp van Rijnstate meldt, zou geholpen kunnen worden door een huisarts. De zorg bij de huisarts gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt, bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis is dat wel het geval. Mocht er toch spoedeisende hulp nodig zijn, dan hoeven patiënten niet meer naar een andere locatie te reizen. Medicijnen zijn via de dienstapotheek directe beschikbaar.

Openingstijden


Met de komst van de Huisartsenpost Arnhem-Noord op het terrein van Rijnstate begin 2019 wordt de huidige Huisartsenpost Velp gesloten. De huisartsenposten in Arnhem-Zuid en in Zevenaar blijven geopend, met de normale openingstijden, maandag t/m vrijdag (17.00 tot 23.00 uur) en in de weekenden en feestdagen (08.00 tot 23.00 uur).

De Huisartsenpost Arnhem-Noord en de Dienstapotheek Arnhem zijn geopend tijdens de avond- en nachtelijke uren (17.00 tot 08.00 uur) en 24 uur per dag tijdens de weekenden en feestdagen. Overdag kunnen patiënten bij hun eigen huisarts (of waarnemer) en apotheek terecht. De Spoedeisende Hulp is en blijft 24 uur per dag, 7 dagen in de week, geopend.

De Huisartsenpost Arnhem-Noord, de Dienstapotheek en de Spoedeisende Hulp van Rijnstate krijgen begin 2019 een gezamenlijke ingang. Hiervoor vinden er verbouwingen plaats bij de Spoedeisende Hulp van Rijnstate. Op de foto een eerste indruk van de buitenkant van de ingang. De trap en lift worden overigens, zoals het nu lijkt op de tekening, niet gemaakt van glas. Ontwerp en visualisatie: a/d Amstel architecten