Logo Aya-zorg

Aandacht voor jonge mensen met kanker bij RijnstateKanker zet je wereld op zijn kop. Als je jongvolwassen bent en je krijgt kanker, heb je daarbij meestal specifieke vragen. Bijvoorbeeld over studie, werk, financiën, zelfstandigheid, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid. Vanaf half januari bieden oncologische zorgverleners van Rijnstate jonge mensen met kanker leeftijdspecifieke zorg, waarin deze vragen aan bod kunnen komen. 

Deze zorg voor de jongeren is een aanvulling op de medische behandeling. Rijnstate ziet jaarlijks zo’n 70 jongvolwassenen met kanker, vooral met borstkanker, bloedkanker en urologische en gynaecologische kankersoorten. 

AYA-platform

Het Rijnstate Oncologisch Centrum is aangesloten bij het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ platform. AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 35 jaar voor het eerst te horen krijgen dat zij kanker hebben. In dit platform werken verschillende ziekenhuizen samen om de levensverwachting en de levenskwaliteit te verbeteren. In Nederland horen per jaar 2700 jongvolwassenen dat zij kanker hebben.

12 januari: hAYAcinten-actie

Medewerkers en vrijwilligers verkopen op vrijdag 12 januari hyacinten in Rijnstate Arnhem. De opbrengsten gaan naar het nationaal AYA Jong & Kanker platform. Het platform heeft als doel de zorg voor deze doelgroep te verbeteren, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en de kennis en kunde een structurele plek te geven in de diverse opleidingen voor zorgprofessionals.

Hyacinten te koop voor jongeren met kanker (AYA)

A.R.T.Z.

Rijnstate werkt op het gebied van oncologie samen met Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit doen we onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: