Rijnstate neemt deel aan het onderzoek ‘RAdicale Cystectomie Evaluatie’Samen met een aantal andere ziekenhuizen neemt Rijnstate deel aan het onderzoek ‘RAdicale Cystectomie Evaluatie’, ook wel RACE-studie genoemd. Het landelijk onderzoek wordt uitgevoerd vanuit Rijnstate, met uroloog Carl Wijburg als hoofdonderzoeker. 

Tijdens deze RACE-studie onderzoeken we of de vaak gebruikte behandelmethode bij blaaskanker wel kosteneffectief is. Het gaat om de kijkoperatie die wordt uitgevoerd met behulp van de operatierobot.

Biedt de robot voldoende voordelen?

De standaard manier om de blaas te verwijderen, is door de buik te openen en dan de blaas te verwijderen. Bij de operatie die wordt uitgevoerd met behulp van de operatierobot, blijft de buikholte het grootste deel van de operatie gesloten en wordt er via kleine buisjes geopereerd. Aan het einde van de operatie wordt er alleen een kleine buikwond gemaakt om de blaas te verwijderen. Bij deze behandelmethode komen wel extra kosten kijken. Tijdens de RACE-studie onderzoeken we daarom of deze behandeling voldoende voordelen biedt voor de patiënt. Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw.

Meer weten?

Kijk dan eens op de website van de RACE-studie 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: