Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate onderzoekt dementie bij jonge mensen

In Nederland hebben ongeveer 15.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar dementie. Dementie op jonge leeftijd of vroege dementie begint meestal tussen 40 en 65 jaar. Problemen worden op deze jonge leeftijd vaak niet herkend. Dat leidt tot veel onzekerheid en onbegrip.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Alleen door preventie houden we de zorg betaalbaar en beschikbaar

De komende jaren stijgt de vraag naar zorg in de regio Arnhem, gemeente Arnhem en de negen omliggende gemeentes fors. Volgens het Menzis regiobeeld is het aantal 65-plussers in 2030 met 30 procent gestegen. Het aantal mensen met een chronische ziekte stijgt met 34 procent. Opvallend voor de regio is dat er veel mensen zijn met een lage opleiding of laag inkomen, belangrijke risicofactoren voor het ontstaan van ziekte. Volgens Rijnstate, topklinisch ziekenhuis in Arnhem kan de zorg alleen betaalbaar en bereikbaar blijven door samen met regiopartners fors in te zetten op preventie.

Lees meer
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate en Erasmus MC verlengen samenwerking op het gebied van neuro-endocriene tumoren

Rijnstate en Erasmus MC verlengden medio september hun succesvolle samenwerking op het gebied van neuro-endocriene tumoren. Het Erasmus MC is internationaal leidend in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van neuro-endocriene tumoren. Door deze samenwerking kunnen patiënten uit de regio met deze zeldzame vorm van kanker voor het overgrote deel van hun behandeling bij Rijnstate terecht. Door virtuele samenwerking ontvangen ze dezelfde kwaliteit van zorg, dichter bij huis.

Lees meer

Derde coronaprik voor patiënten met ernstige afweerstoornis

Bepaalde patiëntgroepen met een ernstige afweerstoornis krijgen in oktober bij de GGD een derde coronavaccinatie aangeboden die hen beter beschermt tegen het virus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling. 

 

Lees meer

Vitalys zet smart glasses in bij maagverkleinende operaties

De inzet van zogenaamde smart glasses tijdens operaties kan tijdsbesparing opleveren en heeft indirect effect op het herstel van patiënten na een operatie, blijkt uit onderzoek. De bril is getest in verschillende ziekenhuizen en de gebruikers zijn enthousiast over de mogelijkheden. Daarom gaat Vitalys, kliniek tegen overgewicht, de smart glasses toepassen bij maagverkleinende operaties.

Lees meer
Verkeersbord werkzaamheden aan de weg

Werkzaamheden parkeergarage Rijnstate

Kom je a.s. vrijdag 10 september met de auto naar Rijnstate? Er zijn die dag werkzaamheden aan onze parkeergarage. Het kan hierdoor betekenen dat het iets langer duurt dan normaal voor je een parkeerplaats hebt. We raden u aan om voor de zekerheid 10 minuten eerder te komen. Of kom zo mogelijk met het openbaar vervoer.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: