Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Internist Frank Bosch: ‘Combineer eerste gesprek met echografie’

Een echo maken van een patiënt bij een eerste afspraak maakt het lichamelijk onderzoek betrouwbaarder. Dat stelt onze internist-intensivist Frank Bosch bij zijn benoeming tot hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Door echografie te gebruiken kun je vermoedens meteen bevestigen en mogelijk een aantal aanvullende onderzoeken vermijden.”

Lees meer

Meer samenwerking Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate

Op de Spoedeisende hulp (SEH) van Rijnstate worden dagelijks veel patiënten aangeboden door ambulanceteams van Ambulancezorg Gelderland-Midden. Daar nemen SEH-verpleegkundigen en medisch specialisten de zorg van de patiënt over en houdt de ambulancezorg op.

Lees meer

Rijnstate opent als eerste ziekenhuis Kliniek voor veneuze zorg ​

Als eerste ziekenhuis in Nederland opent Rijnstate een multidisciplinaire Kliniek voor veneuze zorg waar patiënten terecht kunnen voor alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben. De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. Dit is een volgende stap in het aanbod van vasculaire zorg als “integrated practice unit”, in termen van Value Based Health Care.

Lees meer
Twee verpleegkundigen van Rijnstate

Open dag verpleegkundigen op 1 februari 2020

Op zaterdag 1 februari vindt de halfjaarlijkse open dag voor verpleegkundigen weer plaats bij Rijnstate. Op deze open dag kun je kennis maken met Rijnstate, verschillende afdelingen en onze collega's. De open dag is bedoeld voor derde- en vierdejaars mbo- en hbo-studenten en ervaren verpleegkundigen. 

Lees meer
Jeroen Rutter en Frank Willems (CMSR)

Jeroen Rütter nieuwe voorzitter medisch specialisten Rijnstate

Oncologisch chirurg Jeroen Rütter is per 1 januari voorzitter van de Coöperatie Medisch Specialisten Rijnstate (CMSR), waarin alle artsen bij Rijnstate zich verenigd hebben. Rütter volgt cardioloog Frank Willems op, die voorzitter was sinds de oprichting van de CMSR in 2015 en daarvoor drie jaar van de voorloper van de CMSR.

Lees meer
Rijnstate is helemaal rookvrij

Rijnstate is een rookvrij ziekenhuis

Met ingang van 1 januari 2020 is Rijnstate helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: