1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate draagt CliniClowns een warm hart toe

Kijk 15 december 20:25 uur naar Zet ‘m op! Op NPO 1. Dat is een speciale tv-show bij EO waarin kinderen in het ziekenhuis worden verrast door de CliniClowns. Voor deze uitzending zijn filmopnames in Rijnstate gemaakt. 

Lees meer

Rijnstate succesvol over op HiX

Met een symbolische druk op de knop is Rijnstate vandaag succesvol overgestapt naar HiX, een vernieuwde versie van het digitale ziekenhuisinformatiesysteem van leverancier ChipSoft. Hiermee is het ziekenhuis klaar voor de toekomst. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken.

Lees meer
Psychiatrie patiënt in bed en verpleegkundige aan bed

Opvang verwarde personen als gevolg van alcohol en drugs bij Rijnstate blijkt succes

Vanwege een gebrek aan een opvanglocatie voor acuut verwarde personen als gevolg van alcohol en drugs, heeft Rijnstate gedurende een proefperiode van 3 maanden een opvang- en beoordelingslocatie geboden. In deze periode hebben we in het  ziekenhuis 142 verwarde mensen opgevangen op de Spoedeisende Hulp, waarvan 80% na een kortdurend herstel weer naar huis kon en 20% voor enkele dagen werd opgenomen. Er blijkt een duidelijke behoefte aan deze voorziening in de regio.

Lees meer

Keurmerk voor Vitalys van Zelfstandige Klinieken Nederland weer verlengd!

Wij zijn trots dat Vitalys weer een jaar het keurmerk van de Zelfstandige Klinieken Nederland mag dragen. Het keurmerk houdt in dat je bij Vitalys een behandeling van het hoogste niveau mag verwachten. Jaarlijks worden, naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Op alle punten werd goed gescoord.

Lees meer
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte

Zeven zorgfuncties van Rijnstate beoordeeld als topklinisch

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) lanceren op 10 december 2018 het STZ Topklinisch Zorgregister. Dit is een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies als topklinisch beoordeeld en opgenomen in het register. 

Lees meer
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Kinderopvang ’t Ballonnetje in Rijnstate Arnhem gaat sluiten

Vanaf 21 december 2018 is kinderopvang ’t Ballonnetje in Rijnstate Arnhem definitief gesloten.

Lees meer