1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Parkeergarage Rijnstate Arnhem

Werkzaamheden parkeergarage P1 Rijnstate Arnhem

Op dinsdag 23 april starten renovatiewerkzaamheden aan dek 5 en 6 van parkeergarage P1 op onze locatie in Arnhem. Tijdens deze renovatiewerkzaamheden is er altijd een deel van de parkeergarage waar niet geparkeerd kan worden. Door de werkzaamheden is er maar één inrit/uitrit beschikbaar naar parkeergarage.

Lees meer

Beperkt open op tweede paasdag

Op tweede paasdag, maandag 22 april, zijn onze poliklinieken en onderzoeksafdelingen in Arnhem, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid gesloten. Ook de bloedafname is op tweede paasdag op alle locaties dicht. Op Goede Vrijdag 19 april zijn alle poliklinieken en onderzoeksafdelingen gewoon open.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Kinderarts Anneke Landstra benoemd tot universitair hoofddocent Radboudumc Health Academy

Kinderarts Anneke Landstra van Rijnstate is benoemd tot universitair hoofddocent/Associate Professor aan de Radboudumc Health Academy. Per 1 april 2019 geeft zij in deeltijd invulling aan het vijfjarenplan dat zij heeft opgesteld voor de ontwikkeling van de masterfase van de geneeskunde-opleiding in het zorgnetwerk. In het plan beschrijft ze hoe het onderwijs moet mee veranderen om artsen voor te bereiden op het verlenen van zorg in een regionaal netwerk. Als universitair hoofddocent begeleidt ze tevens wetenschappelijk onderzoek dat hieraan verbonden is.

Lees meer
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Opnieuw Gouden Smiley voor Rijnstate

Stichting Kind en Ziekenhuis kent Smileys toe aan zorgorganisaties die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen. Op dinsdag 9 april ontving Rijnstate opnieuw een Gouden Smiley voor zowel de afdeling als de dagbehandeling van Kindergeneeskunde.

Lees meer

Rijnstate start proef in de regio: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over ‘toekomstige zorgplanning'

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate start daarom in september met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem.

Lees meer
Josien Schoo met patiënt

Regio Arnhem start met proef palliatieve zorgcoach

Patiënten krijgen in hun laatste levensfase vaak te maken met veel verschillende zorgverleners. In deze intensieve periode is dat vaak niet wenselijk. Daarom start begin mei in de regio een proef ‘palliatieve zorgcoach’. Dat is een verpleegkundig specialist die de patiënt ondersteunt en adviseert, ongeacht bij welke zorgverlener deze onder behandeling is (thuis, het ziekenhuis, een verpleeghuis of een hospice). Rijnstate werkt in dit project samen met een groot aantal Gelderse zorginstellingen.

Lees meer