Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate waaktas als gebaar van medeleven

Op woensdag 14 april zijn er in Rijnstate ruim 120 waaktassen bij alle verpleegafdelingen verspreid. Als gebaar van medeleven kunnen verpleegkundigen deze waaktas uitreiken aan naasten van iemand die gaat sterven.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Beperkte openingstijden tijdens komende feestdagen

Op Koningsdag (27 april 2021), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (13 mei) en op tweede pinksterdag (24 mei) zijn onze poliklinieken, onderzoeksafdelingen en bloedafnamelocaties gesloten.

Lees meer

Rijnstate voorop in nieuw onderzoek naar slaapapneu

Wie kent niet iemand die snurkt of vermoeid wakker wordt. Een tijdje houdt u dat vol maar er komt een moment dat u naar de huisarts gaat. De huisarts doet onderzoek en probeert te achterhalen wat de oorzaak is.

Lees meer

Rijnstate leidend in onderzoek naar vaststellen koemelkallergie onder kinderen

Een eenvoudige bloedtest om koemelkallergie bij kinderen op te sporen, in plaats van een belastende voedsel-provocatietest? Rijnstate start in 2021 een studie die moet aantonen dat deze zogenaamde BAT (Basofiele Activatie Test) even effectief is als de huidige test. Terwijl nu al vaststaat dat het patiëntvriendelijker is. Als de effectiviteit straks vaststaat, dan kan de BAT via de basisverzekering vergoed worden als effectieve test om allergie voor koemelk op te sporen. 

Lees meer
Narcissen met gele en roze eieren

Beperkte openingstijden op tweede paasdag

Op tweede paasdag, maandag 5 april 2021, wordt in Rijnstate gewerkt volgens een zondagsdienst. Tijdens Pasen zijn onze poliklinieken en onderzoeksafdelingen in Arnhem, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid gesloten. Ook de bloedafname is op tweede paasdag op alle locaties dicht.

Lees meer

Rijnstate nodigt patiënten uit hoog-risicogroep uit voor vaccinatie

Vanaf maandag 22 maart nodigt Rijnstate zogenaamde hoog-risico patiënten uit voor de coronavaccinatie. Het gaat om een specifieke groep mensen van wie het afweersysteem niet goed werkt. Deze patiënten staan onder behandeling van een medisch specialist van het ziekenhuis.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: