Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

'Een nieuwe borst met lichaamseigen vet'

Een borst die door kanker is aangetast weer zo goed mogelijk herstellen door ergens in het lichaam overtollig vet weg te zuigen. Lipofilling is een nieuwe operatieve techniek waarmee met lichaamseigen vet een volledige borst gevormd of hersteld kan worden. In Nederland loopt op dit moment een groot onderzoek naar de toepassing van lipofilling, de Breast Trial. De plastisch chirurgen van Rijnstate werken hier met veel enthousiasme aan mee.

Lees meer

Promotieonderzoek Laura Kooij draagt bij aan de kennis over digitale transformatie in ziekenhuizen

Laura Kooij is op vrijdag 3 december gepromoveerd aan de Universiteit Twente met haar proefschrift ‘Digitale transformatie in de ziekenhuiszorg: implementatie en evaluatie van eHealth in de klinische praktijk. De effecten op patiënten, zorgprofessionals en ziekenhuisorganisaties (Digital transformation in hospital care: implementation and evaluation of eHealth in clinical practice. The effects on patients, healthcare professionals and hospoital organizations.).

Lees meer

Rijnstate past beleid mondneusmaskers aan

Vanaf vrijdag 3 december vragen we iedereen die ons ziekenhuis bezoekt een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Deze maatregel geldt voor iedere bezoeker vanaf 10 jaar. Rijnstate volgt hierin het dringende advies van het RIVM. U krijgt het chirurgisch mondneusmasker bij binnenkomst van één van onze medewerkers. Het dragen van een eigen mondneusmasker is dus niet langer toegestaan. Deze aanscherping is nodig om onze patiënten, bezoekers en medewerkers te blijven beschermen tegen het coronavirus. Wij hopen op uw begrip.

Lees hier meer over de coronamaatregelen die gelden in ons ziekenhuis: Coronavirus (rijnstate.nl).

Lees meer

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen loopt op, hoe zit dat bij Rijnstate?

Zoals u in de media heeft kunnen vernemen, neemt de druk op de zorg in de ziekenhuizen toe. Zo ook in Rijnstate. Wat dit betekent voor onze reguliere zorg en voor u als patiënt, leggen wij uit in dit bericht.

Lees meer

Positie verpleegkundigen Rijnstate verstevigd door oprichten Verpleegkundige Staf

Het is vandaag een heugelijke dag voor alle verpleegkundigen in Rijnstate, want de Verpleegkundige Advies Raad (VAR) wordt een Verpleegkundige Staf. De afgelopen 1,5 jaar is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een zeggenschapsstructuur. Het doel is verpleegkundig zeggenschap vergroten op afdelings, organisatorisch en tactisch niveau.

Lees meer

Jantine Jansen-Schotman gepromoveerd aan de Radboud Universiteit

Op dinsdag 16 november 2021 is Jantine Jansen-Schotman gepromoveerd aan de Radboud Universiteit met haar proefschrift 'Het vaststellen van de vochtbalans bij patiënten door het meten van de elektrische lichaamsweerstand' (Hydration assessment by measurement of total body electrical resistance: back to basics). 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: