1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Eric Hazebroek benoemd tot buitengewoon hoogleraar

Bariatrisch chirurg Eric Hazebroek van Vitalys, onderdeel van Rijnstate, is per 1 februari 2019 benoemd tot buitengewoon hoogleraar Nutrition and Obesity Treatment aan de Wageningen University & Research (WUR). Hij doet één dag per week wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op diverse behandelmethoden voor obesitas. Daarnaast gaat hij colleges geven aan studenten van de WUR over dit onderwerp.

Lees meer

Heeft u een sms ontvangen van Rijnstate?

Misschien heeft u de afgelopen tijd een sms van Rijnstate ontvangen om u te herinneren aan een afspraak of een opname. Of wellicht krijgt u er binnenkort één. Voor veel van onze patiënten is deze extra service van Rijnstate nieuw.

Lees meer

Rijnstate besteedt extra aandacht aan kankerpatiënten op Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag, 4 februari, geven we extra aandacht aan kankerpatiënten. Dit jaar is het thema ‘late gevolgen na kanker’. We bieden patiënten op de dagverpleging en verpleegafdeling van het Oncologisch Centrum de mogelijkheid om een korte ontspanningsmassage te krijgen van gespecialiseerde massagetherapeuten. Ook krijgen patiënten van dit centrum een klein presentje.

Lees meer
Twee verpleegkundigen staand met liften op de achtergrond

Open dag voor verpleegkundigen zaterdag 2 februari volgeboekt

De belangstelling voor de open dag voor verpleegkundigen op zaterdag 2 februari is zo groot, dat we hebben moeten besluiten de inschrijving te stoppen. Dit betekent dat je je niet meer kunt inschrijven.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Excuus Inspectie aan voormalig orthopedisch chirurg van Rijnstate

In de media is een aantal berichten verschenen over het excuus van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan een orthopedisch chirurg die in het verleden bij Rijnstate heeft gewerkt. Het excuus gaat over de door de IGJ gebrekkig uitgevoerde procedure. Over de inhoud van de kwestie doet de IGJ geen uitspraak, maar in verschillende mediaberichten wordt de indruk gewekt dat dat wel het geval is. Wij vinden het belangrijk om u ook onze kant van het verhaal te vertellen. Bij onze toelichting zijn wij wel gebonden aan onze geheimhoudingsplicht.

Lees meer

Rijnstate helpt longpatiënt op de fiets

Longpatiënten in Rijnstate kunnen vanaf vandaag een fietslabyrint en bedfiets gebruiken tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De aanschaf van het fietslabyrint en de bedfiets is mogelijk gemaakt door het Rijnstate Vriendenfonds en donaties van diverse grote sponsors zoals Menzis en betrokken (oud-)patiënten.

Lees meer