Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate faciliteert het thuis toedienen van medicatie met Rijnstate@home

Begin mei gaat een mobiel medisch team van verpleegkundigen van het Oncologisch Centrum van Rijnstate op pad om oncolytica (chemokuren en immunotherapie voor mensen met kanker) thuis toe te dienen. 

Lees meer

Bloesemboom symbool voor lenteactie Rijnstate Vriendenfonds

Is hij niet prachtig, de zijden bloesemboom in de ontvangsthal van Rijnstate Arnhem? De boom is hét symbool van de lenteactie van het Rijnstate Vriendenfonds ‘Buiten voelt beter’. Tijdens deze actie wil het Vriendenfonds zoveel mogelijk donaties ophalen voor de realisatie van drie daktuinen voor de patiënten van Rijnstate.

Lees meer

Rijnstate waaktas als gebaar van medeleven

Op woensdag 14 april zijn er in Rijnstate ruim 120 waaktassen bij alle verpleegafdelingen verspreid. Als gebaar van medeleven kunnen verpleegkundigen deze waaktas uitreiken aan naasten van iemand die gaat sterven.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Beperkte openingstijden tijdens komende feestdagen

Op Koningsdag (27 april 2021), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (13 mei) en op tweede pinksterdag (24 mei) zijn onze poliklinieken, onderzoeksafdelingen en bloedafnamelocaties gesloten.

Lees meer

Rijnstate voorop in nieuw onderzoek naar slaapapneu

Wie kent niet iemand die snurkt of vermoeid wakker wordt. Een tijdje houdt u dat vol maar er komt een moment dat u naar de huisarts gaat. De huisarts doet onderzoek en probeert te achterhalen wat de oorzaak is.

Lees meer

Rijnstate leidend in onderzoek naar vaststellen koemelkallergie onder kinderen

Een eenvoudige bloedtest om koemelkallergie bij kinderen op te sporen, in plaats van een belastende voedsel-provocatietest? Rijnstate start in 2021 een studie die moet aantonen dat deze zogenaamde BAT (Basofiele Activatie Test) even effectief is als de huidige test. Terwijl nu al vaststaat dat het patiëntvriendelijker is. Als de effectiviteit straks vaststaat, dan kan de BAT via de basisverzekering vergoed worden als effectieve test om allergie voor koemelk op te sporen. 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: