Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate verwelkomt 40 Roparun-teams in ziekenhuis op Eerste Pinksterdag

Komend pinksterweekend vindt de jaarlijkse Roparun plaats. Een non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer waarmee de deelnemers geld ophalen voor palliatieve kankerzorg om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Dit jaar loopt een deel van de route door Rijnstate Arnhem.

Lees meer

Stap dichter bij nieuw medicijn voor comapatiënten na reanimatie

Uit onderzoek blijkt dat patiënten die in coma raken na een reanimatie baat kunnen hebben bij ghreline. Dit medicijn verbetert het hersenherstel. “De resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend”, vertelt prof. dr. Jeannette Hofmeijer, als hoogleraar Neurologie verbonden aan Rijnstate en Universiteit Twente. Het toonaangevende medische tijdschrift JAMA Neurology publiceerde deze week de resultaten.

Lees meer

Marjan Plantinga is onze ‘Nurse of the Year 2024'

Marjan Plantinga, gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling Oncologie van Rijnstate, is verkozen tot Nurse of the Year 2024. Marjan staat bekend als een enorme doorzetter, een verpleegkundige met een groot en warm hart, maar ook iemand die het voortouw neemt. Vandaag werd ze door het bestuur van het ziekenhuis in het zonnetje gezet.

Lees meer

Rijnstate onderzoekt: kunnen patiënten met acute alvleesklierontsteking eerder naar huis?

Kunnen we patiënten met een mild beloop van een acute alvleesklierontsteking eerder naar huis laten gaan, met goede zorg op afstand? Dat is de spannende vraag die onder het onderzoek ligt waarop PhD-student Niels Kant hoopt te promoveren aan de Universiteit Twente. Onder leiding van hoogleraar Carine Doggen en MDL-arts Marcel Spanier houdt hij de komende tijd tientallen patiënten in de gaten die in Rijnstate worden opgenomen en bij wie deze aandoening acuut opspeelt, maar zeer waarschijnlijk mild verloopt.

Lees meer

Waardegedreven zorg: Verpleegkundig aanspreekpunt voor palliatieve oncologiepatiënten

Continu de zorg verbeteren en de patiënt betrekken klinkt eenvoudig. Maar hoe zorg je dat deze onderdelen van waardegedreven zorg ook echt werken in de praktijk? Bianca Vreven, gespecialiseerd verpleegkundige oncologie, vertelt hoe ze met collega's en het Rijnstate Centrum voor Ondersteunende & Palliatieve Zorg (COPZ) het verpleegkundig aanspreekpunt verbeterde. Dankzij deze aanpassing krijgen oncologiepatiënten in het palliatieve traject naast hun hoofdbehandelaar, ook een vast verpleegkundig aanspreekpunt die hen begeleidt in hun behandeltraject.

Lees meer

Rijnstate ondertekent akkoord met banken voor financiering € 120 miljoen

Een feestelijk moment in de bestuurskamer van Rijnstate. Samen met het consortium van Rabobank, ING en BNG Bank ondertekende de Raad van Bestuur van Rijnstate dinsdag 23 april jongstleden de overeenkomst voor een financiering, waarbij € 120 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Met deze financiering kan Rijnstate uitvoering blijven geven aan de vernieuwbouwplannen van onder meer Rijnstate Arnhem.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: