1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Rijnstate Arnhem zijaanzicht

Wegwerkzaamheden bij Rijnstate Arnhem tussen 17 en 21 april

Vanaf dinsdagavond 17 april tot zaterdagochtend 21 april uur wordt de Wagnerlaan bij Rijnstate Arnhem opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden gebeuren in de avond- en nachturen. De Wagnerlaan is afgesloten tussen 19.00 en 6.00 uur. Het ziekenhuis blijft bereikbaar via de Cattepoelseweg. De Gemeente Arnhem probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer

Rijnstate ontvangt keurmerk ‘Partnership Team NL’

Rijnstate heeft op donderdag 12 april het keurmerk ‘Partnership Team NL’ ontvangen uit handen van medisch coördinator van NOC NSF, de heer Van den Hoogenband. Met dit keurmerk benadrukt NOC NSF de hoge kwaliteit van orthopedische behandelingen van Olympische sporters door Rijnstate.  Rijnstate is een van de vier ziekenhuizen die dit keurmerk mogen dragen.

Lees meer
PET CT-scan

Rijnstate maakt zelf stof om terugkeer prostaatkanker snel te ontdekken

Mannen die prostaatkanker hebben gehad en waarbij het vermoeden is dat de kanker terug is, kunnen in Rijnstate een PET-scan laten maken met de radioactieve stof Gallium PSMA. Sinds kort maakt Rijnstate zelf het benodigde Gallium PSMA, waardoor er korte wachttijden zijn en we sneller kunnen starten met een gerichte behandeling. 

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Immunotherapie thuis nu ook bij nierkanker

Patiënten van Rijnstate met nierkanker kunnen sinds kort hun immunotherapiebehandeling thuis toegediend krijgen. Behalve dat de behandeling in hun eigen, vertrouwde omgeving plaats kan vinden, scheelt dit heen en weer rijden naar het ziekenhuis. Landelijk loopt Rijnstate voorop in het thuis behandelen met immunotherapie. We bieden deze service al langer bij longkanker.

Lees meer
Verpleegkundige en patient

Rijnstate-waakmand voor het waken bij een stervende

Verpleegkundig specialisten van de afdeling Ondersteunende & Palliatieve Zorg van Rijnstate hebben vandaag (donderdag 29 maart) de eerste Rijnstate 'waakmand' aangeboden aan het afdelingshoofd van Longgeneeskunde.

Lees meer
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Experiment in ziekenhuizen: minder meten, meer kwaliteit

Het UMCG, Radboudumc en Rijnstate experimenteren met het verminderen van de regeldruk. In experiment ZIRE (Zinvolle Registratie) worden registraties beperkt tot een kernset van zinvolle kwaliteitsindicatoren, indicatoren die bruikbaar zijn voor kwaliteitsverbeteringen en relevant zijn voor patiënten. Met het verminderen van deze regeldruk krijgen zorgverleners meer tijd voor de patiënt.

Lees meer