Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Rookontwikkeling op derde verdieping Rijnstate

Vanmiddag heeft Rijnstate te maken gehad met kortsluiting door werkzaamheden op de derde verdieping. De oorzaak van de kortsluiting is nog niet bekend. Dat onderzoek is nog bezig.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate en huisartsen in de regio hebben reguliere zorg volledig hervat

We zien dat de verwijzingen voor alle grote specialismen in Rijnstate weer op normaal niveau zijn. De reguliere zorg is in Rijnstate weer volledig gestart. Hetzelfde geldt voor de geplande operatieve ingrepen. De operatiekamers worden voor honderd procent gebruikt. Er kan gekozen worden voor digitaal of telefonisch spreekuurcontact en voor het bezoek aan de polikliniek zijn aanpassingen gedaan zodat het betrouwbaar is om naar het ziekenhuis te gaan.

Lees meer
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate geeft patiënt nog meer inzicht in kwaliteitscijfers van het Oncologisch Centrum

Rijnstate heeft het inzicht in de kwaliteitscijfers van het Oncologisch Centrum over 2019 uitgebreid met cijfers over nier-, blaas en peniskanker. Afgelopen jaren werden al de cijfers voor prostaat-, long-, en maag-, en borstkanker gepubliceerd. Daarmee hebben patiënten en hun naasten nog meer inzicht in de kwaliteit van de oncologische zorg. 

Lees meer

Rijnstate neemt deel aan onderzoek naar het coronavirus

Rijnstate doet vanaf het uitbreken van de coronacrisis mee aan onderzoek naar het coronavirus. Twee belangrijke grote onderzoeken waaraan we deelnemen en die nog altijd lopen, zijn het plasmaonderzoek van het Erasmus MC en de Praetorian-COVID-studie van het Radboudumc.

Lees meer
Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate doet mee aan onderzoek naar verminderen aantal registraties bij patiënten

Gemiddeld besteden zorgverleners ruim 52 minuten van hun werkdag aan kwaliteitsregistraties. Dit is voor het merendeel bedoeld voor het afleggen van verantwoording en komt bovenop het bijhouden van de situatie van de patiënt. In een gezamenlijke studie van Rijnstate, Radboudumc en UMCG is onderzocht dat slechts 36% van deze registraties bruikbaar is voor het verbeteren van de zorg en dat de registratielast drukt op de motivatie van zorgverleners.

Lees meer

Wijziging in Raad van Toezicht Rijnstate

Per 1 september aanstaande is de heer prof. dr. Jaap F. Hamming, hoofd afdeling Vaatchirurgie van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum), benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Rijnstate. De heer Hamming heeft aangegeven dat zijn belangstelling zich richt op de professionele ontwikkeling van zorgverleners en de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: