1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Wegmarkering

Bereikbaarheid Rijnstate Arnhem van 27 juli t/m 5 augustus tijdens werkzaamheden A12/A50

Van vrijdagavond 27 juli (21.00 uur) tot en met zondag 5 augustus (23.59 uur) is de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht volledig afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan groot onderhoud uit aan deze weg. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Arnhem. De A12/A50 tussen Grijsoord en Waterberg in de richting Arnhem/Duitsland blijft wel gewoon open.

Lees meer
Chirurg Eric Hazebroek

Blog: obesitas, een natuurlijk antwoord op een dikmakende omgeving

"Wetenschappers zien obesitas eerder als een biologische respons op prikkels uit een 'dikmakende' (obesogene) omgeving dan een eenvoudig bijverschijnsel van onze voedingsindustrie", schrijft bariatrisch chirurg Eric Hazebroek. "Erken en behandel obesitas daarom als een ziekte".

Lees meer
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte

Vier nieuwe projecten in promotiefonds regionale ziekenhuizen

Om de samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen te stimuleren is in 2016 een promotiefonds gestart. Hieruit financieren de ziekenhuizen het doen van gezamenlijk onderzoek. In de afgelopen twee jaar zijn zeven projecten gefinancierd. Het idee hierachter is dat de inhoudelijke samenwerking tussen Rijnstate, Radboudumc, Jeroen Bosch Ziekenhuis, CWZ en Sint Maartenskliniek de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek verhoogt.

Lees meer
Man slapen

Patiënten slapen slecht in ziekenhuizen

Patiënten slapen in het ziekenhuis gemiddeld bijna 1,5 uur korter dan thuis. Ook worden zij vaker tussendoor wakker en slapen ze minder lang uit. Daarnaast waarderen patiënten de kwaliteit van de nachtrust in het ziekenhuis minder dan thuis. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 2.000 patiënten in 39 Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer

NCPA en Rijnstate roepen op tot samenwerking in zorg voor podiumkunstenaars

Podiumkunstenaars zoals dansers zijn afhankelijk van het goed functioneren van hun lichaam om hun werk te kunnen doen. Net zoals topsporters moeten zij snel en goed geholpen worden om blessures te behandelen én te voorkomen. NCPA (National Centre Performing Arts) en Rijnstate werken al lange tijd nauw samen met diverse partners om zowel regionaal als landelijk de beste zorg aan podiumkunstenaars te kunnen bieden. Op 3 november organiseren deze partijen dan ook het ‘Dans Para(Medisch) Symposium’ om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Lees meer
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen met valsartan

Vandaag ontvingen wij het bericht dat het geneesmiddel valsartan wordt teruggeroepen. Het kan vervuild zijn met het mogelijk kankerverwekkende N-nitrosodimethylamine (NDMA). Het gaat om geneesmiddelen uit één bepaalde fabriek in China. Het risico op gezondheidsschade door deze vervuiling is heel klein.

Lees meer