1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate behaalt Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk 2018

De spataderzorg en vaatzorg in Rijnstate zijn goed geregeld en voldoen aan de kwaliteitscriteria die daarvoor zijn vastgesteld. We hebben daarom ook voor 2018 weer het Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk van Harteraad behaald.

Lees meer
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate geeft kankerpatiënten advies over aanvullende zorg

Patiënten willen vaak zelf ook aan de slag met hun herstel buiten het ziekenhuis. Ze gebruiken voedingssupplementen, acupunctuur of gaan naar yoga. In veel ziekenhuizen is er vaak nauwelijks tot geen ruimte voor dit soort niet-medische zorgvragen. Dat is jammer, want deze aanvullende zorg kan de behandeling in het ziekenhuis versterken, maar soms ook belemmeren. In het Rijnstate Oncologisch Centrum kunnen patiënten met kanker sinds kort met al hun vragen over aanvullende zorg buiten het ziekenhuis terecht op het spreekuur Integrative Medicine.

 

Lees meer
Beeldverhaal mProve

mProve lanceert eerste beeldverhaal voor laaggeletterden

Speciaal voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven, hebben de mProve-ziekenhuizen een eerste beeldverhaal ontwikkeld. Doel is om hiermee moeilijk begrijpbare informatie toegankelijk te maken. Dit eerste beeldverhaal legt met duidelijke afbeeldingen en korte teksten uit wat je moet doen als je nuchter moet zijn voor een onderzoek of operatie.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Rijnstate neemt maatregelen tegen VRE-bacterie

Op de afdeling Orthopedie in Rijnstate worden sinds maandag 13 augustus maatregelen genomen om de verspreiding van de VRE-bacterie te voorkomen. Een aantal patiënten, dat een kleine kans loopt besmet te zijn met deze bacterie, ontvangt een brief thuis met de vraag zich te laten onderzoeken op de ziekenhuisbacterie.

Lees meer

Kindercentrum krijgt elektrische Audi Q5

Ons Kindercentrum in Rijnstate Arnhem heeft een elektrische Audi Q5 gekregen van softwarebedrijf COMPAREX Nederland. Op deze auto kunnen kinderen naar de operatiekamer rijden, het moment waarop de spanning voor een operatie vaak het grootst is.

Lees meer

ClimaTech BV bouwt state-of-the-art ziekenhuisapotheek voor Rijnstate

Vandaag tekenden Rijnstate en ClimaTech BV de overeenkomst voor het bouwen van een nieuwe ziekenhuisapotheek. De nieuwe apotheek krijgt vier state-of-the art cleanrooms waar geneesmiddelen veilig en aseptisch (schoon) worden bereid.

Lees meer