1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Tabletten in strips

Rijnstate gaat recepten digitaal verzenden

Vanaf 1 oktober stapt Rijnstate samen met 43 apotheken in de regio over op het e-recept. Artsen en andere voorschrijvers versturen de recepten digitaal en geven geen papieren recept meer mee aan patiënten. Deze maand tekenen we hiervoor een convenant met de Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate maakt zorgverleners bewust van laaggeletterdheid bij patiënten

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. We noemen dit laaggeletterdheid. Iemand die laaggeletterd is, heeft vaak meer moeite om de regie te houden over zijn eigen gezondheid. Soms ontstaan hierdoor levensbedreigende situaties. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners laaggeletterdheid bij hun patiënten herkennen. Rijnstate helpt bij deze bewustwording.

Lees meer
Parkeergarage Rijnstate Arnhem

Werkzaamheden parkeergarage P1 Rijnstate Arnhem

Op maandag 9 september starten renovatiewerkzaamheden aan dek 3 en 4 van parkeergarage P1 op onze locatie in Arnhem. Tijdens deze renovatiewerkzaamheden is er altijd een deel van de parkeergarage waar niet geparkeerd kan worden. Door de werkzaamheden is er maar één inrit/uitrit beschikbaar naar de parkeergarage.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Barbara van der Velden manager Marketing & Communicatie bij Rijnstate

Per 1 september 2019 is Barbara van der Velden (47) benoemd tot manager Marketing & Communicatie bij Rijnstate. In deze rol is zij, samen met de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor het totale marketing- en in-/externe communicatiebeleid van Rijnstate.

Lees meer

Deel inventaris oude zusterflat Rijnstate verhuist naar Loil

Een deel van de inventaris van de oude zustersflat van Rijnstate in Arnhem is onlangs verhuisd naar Loil. Een groot aantal stoelen, tafels en bureaus en een paar kasten, kapstokken en whiteboards uit de flat krijgen straks een nieuwe bestemming in het nieuwe dorpshuis van het Liemerse kerkdorp.

Lees meer

Rijnstate neemt nieuwste CT-scanner Philips in gebruik

Rijnstate heeft de IQon Spectral CT van Philips in gebruik genomen, de allernieuwste CT scanner die zeer gedetailleerde informatie geeft. De radiologen verwachten door de IQon Spectral CT sneller een definitieve diagnose te kunnen stellen. Daardoor hoeven patiënten minder vaak terug te komen voor vervolgonderzoek. Rijnstate is het eerste niet-academische ziekenhuis in Nederland dat heeft gekozen voor deze ‘state of the art’ CT-scanner.

Lees meer