1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Brug in het Atrium van Arnhem

Rijnstate neemt maatregelen tegen VRE-bacterie

Op de afdeling Orthopedie in Rijnstate worden sinds maandag 13 augustus maatregelen genomen om de verspreiding van de VRE-bacterie te voorkomen. Een aantal patiënten, dat een kleine kans loopt besmet te zijn met deze bacterie, ontvangt vanaf vandaag een brief thuis met de vraag zich te laten onderzoeken op de ziekenhuisbacterie.

Lees meer

Kindercentrum krijgt elektrische Audi Q5

Ons Kindercentrum in Rijnstate Arnhem heeft een elektrische Audi Q5 gekregen van softwarebedrijf COMPAREX Nederland. Op deze auto kunnen kinderen naar de operatiekamer rijden, het moment waarop de spanning voor een operatie vaak het grootst is.

Lees meer

ClimaTech BV bouwt state-of-the-art ziekenhuisapotheek voor Rijnstate

Vandaag tekenden Rijnstate en ClimaTech BV de overeenkomst voor het bouwen van een nieuwe ziekenhuisapotheek. De nieuwe apotheek krijgt vier state-of-the art cleanrooms waar geneesmiddelen veilig en aseptisch (schoon) worden bereid.

Lees meer
Wegmarkering

Bereikbaarheid Rijnstate Arnhem van 27 juli t/m 5 augustus tijdens werkzaamheden A12/A50

Van vrijdagavond 27 juli (21.00 uur) tot en met zondag 5 augustus (23.59 uur) is de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht volledig afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan groot onderhoud uit aan deze weg. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Arnhem. De A12/A50 tussen Grijsoord en Waterberg in de richting Arnhem/Duitsland blijft wel gewoon open.

Lees meer
Chirurg Eric Hazebroek

Blog: obesitas, een natuurlijk antwoord op een dikmakende omgeving

"Wetenschappers zien obesitas eerder als een biologische respons op prikkels uit een 'dikmakende' (obesogene) omgeving dan een eenvoudig bijverschijnsel van onze voedingsindustrie", schrijft bariatrisch chirurg Eric Hazebroek. "Erken en behandel obesitas daarom als een ziekte".

Lees meer
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte

Vier nieuwe projecten in promotiefonds regionale ziekenhuizen

Om de samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen te stimuleren is in 2016 een promotiefonds gestart. Hieruit financieren de ziekenhuizen het doen van gezamenlijk onderzoek. In de afgelopen twee jaar zijn zeven projecten gefinancierd. Het idee hierachter is dat de inhoudelijke samenwerking tussen Rijnstate, Radboudumc, Jeroen Bosch Ziekenhuis, CWZ en Sint Maartenskliniek de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek verhoogt.

Lees meer