Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Ziekenhuis van de toekomst Rijnstate Elst geopend door minister Kuipers van VWS

Nu is het officieel: na een magische show door illusionist Victor Mids is Rijnstate Elst vanmiddag geopend door minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Een feestelijk moment, waarmee we niet alleen ons gebouw in het zonnetje zetten, maar ook onze medewerkers en alle betrokkenen die meegeholpen hebben om in twee jaar tijd een prachtig dagziekenhuis te realiseren.

Lees meer

Geraline Leusink nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate

Per 1 januari 2024 is Prof. dr. Geraline Leusink MBA benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate. Zij is op dit moment lid van de Raad van Bestuur bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Zij volgt Prof. dr. Wim van Harten op, die na ruim 8 jaar afscheid neemt.

Lees meer

Onderzoek naar dementie bij jonge mensen afgerond

In Nederland hebben ongeveer 15.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar dementie. Door gegevens te verzamelen van relatief jonge mensen met de diagnose dementie, ontstaat meer inzicht in hoe vaak dit precies voorkomt en wat de kenmerken zijn bij de jongere patiënten. De afdelingen Neurologie en Geriatrie in Rijnstate hebben deelgenomen aan een wetenschappelijk onderzoek naar vroege dementie. De resultaten van dat onderzoek zijn onlangs gepubliceerd.

 

Lees meer

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Deze week is het de week van Lezen en Schrijven. Hierin staat aandacht voor laaggeletterdheid centraal. Ook Rijnstate vindt dit onderwerp belangrijk. Onderzoek wijst namelijk uit dat laaggeletterde patiënten vaker chronisch ziek zijn en slechtere uitkomsten van zorg hebben.

Lees meer

SEH en operatiekamers weer open na tijdelijke stop door wateroverlast

De lekkage in het waterleidingsysteem van Rijnstate is gerepareerd. De operatiekamers in Rijnstate zijn allemaal in gebruik en ook de SEH is weer geopend voor onze patiënten.

Lees meer

Radiologie en Nucleaire Geneeskunde neemt nieuwe PET-CT-scanner in gebruik

De afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde neemt vandaag de nieuwe PET-CT-scanner van Siemens in gebruik. De nieuwe scanner maakt minder geluid, heeft zachte verlichting en kortere scantijden. Goed nieuws dus voor patiënten die vaak een scan nodig hebben voor hun behandelplan.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: