Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Wereld IBD-dag: de wereld kleurt paars

Op 19 mei is het Wereld IBD-dag; IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease. Hieronder vallen de chronische darmziekten Morbus Crohn en colitis ulcerosa. Die dag kleurt de wereld paars om aandacht te vragen voor deze chronische aandoeningen. Want ook al zijn deze niet direct zichtbaar aan de buitenkant, ze kunnen wel een grote impact hebben op het dagelijks leven van een patiënt.

Lees meer
Verkeersbord werkzaamheden aan de weg

Knooppunt Velperbroek dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert dit weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan het knooppunt Velperbroek (A12). Het knooppunt en de op- en afritten zijn vanaf vrijdagavond 13 mei 22.00 uur tot maandagochtend 16 mei 05.00 uur volledig afgesloten voor verkeer.

Lees meer

Rijnstate kiest Berna Sleijster tot Nurse of the Year 2022

Berna Sleijster is vandaag, op de Dag van de Zorg, verkozen tot Nurse of the Year 2022. Ze werkt op de afdeling Medium Care en is voorzitter van het Verpleegkundig Platform. Berna onderscheidt zich vooral door de manier waarop ze het verpleegkundig vak in de schijnwerpers zet.

Lees meer

Feestelijke lancering ‘Smakelijk en Gezond voor jou’

Het thema preventie staat in Rijnstate hoog op de agenda. Het aanbod van goede en gezonde(re) voeding maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Om patiënten, bezoekers én medewerkers te stimuleren gezondere en bewustere keuzes te laten maken als het om eten en drinken gaat, lanceert Rijnstate daarom 'Smakelijk en Gezond voor jou'.

Lees meer

Enorme CO2-winst en aardgasbesparing door gebruik waterstof in Rijnstate Elst

De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Elst krijgt steeds meer vorm. Vandaag is een grote waterstoftank gebracht die nodig is om het ziekenhuis van de toekomst energieneutraal te kunnen laten functioneren.

Lees meer

Onderzoek naar vroegtijdig opsporen delier met Deltascan

Rijnstate doet wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de Deltascan. Mogelijk kan een delier dankzij deze monitor vroegtijdig herkend worden. Wanneer een tijdelijke toestand van acute verwardheid, ofwel een delier, niet op tijd herkend wordt, dan kan dit leiden tot langere ligduur, meer complicaties en blijvende cognitieve stoornissen.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: