1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

MDL-arts Marcel Spanier schrijft kinderboekje over spijsverteringskanaal

“Het spijsverteringskanaal is eigenlijk niets anders dan een fantastisch gemaakt buizenstelsel” vertelt Marcel Spanier, MDL-arts in Rijnstate. Hoe het precies werkt, legt hij uit in het kinderboekje ‘Van mond tot kont’. 

Lees meer
Twee verpleegkundigen staand met liften op de achtergrond

Zaterdag 28 september: open dag voor verpleegkundigen

Wil jij ervaren wat Rijnstate jou als (aanstaand) verpleegkundige te bieden heeft? Schrijf je dan in voor de open dag op zaterdag 28 september! Het programma bestaat uit een rondleiding door het ziekenhuis en een presentatie over het werken als verpleegkundige bij Rijnstate. Ook kun je een informatiemarkt bezoeken waar verschillende afdelingen, zoals de Ambulancedienst, zichzelf presenteren.

Lees meer
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding vanaf 1 augustus van kracht

Op 1 augustus 2019 gaat de wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding van kracht. Volgens deze wet moet aan personen met gezichtsbedekkende kleding worden gevraagd om deze te verwijderen of de openbare ruimte te verlaten. Binnen zorginstellingen is er een kleine kans op overtredingen: mensen met een integraalhelm of bivakmuts worden nauwelijks gesignaleerd en slechts 200-400 vrouwen in Nederland dragen een nikab of boerka.

Lees meer
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate geeft patiënt inzicht in kwaliteitscijfers 2018 Oncologisch Centrum

Begin juli hebben we de kwaliteitscijfers van 2018 voor prostaatkanker, longkanker, borstkanker en maagkanker op onze website gepubliceerd. Daarmee hebben patiënten en hun naasten inzicht in de kwaliteit van de oncologische zorg. Het gaat om de patiëntervaringen, het aantal uitgevoerde behandelingen, wachttijden voor de start van een behandeling en behandelresultaten zoals complicaties en achtergebleven kankerweefsel na een operatie.

Lees meer
Mevrouw met bril

Tijdelijke stop voor spoedpatiënten polikliniek Oogheelkunde

Tot en met 26 juli 2019 hebben we binnen Rijnstate een tijdelijke stop voor patiënten die met spoed worden verwezen naar de polikliniek Oogheelkunde. Dit komt door een tekort aan oogartsen.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Neuroloog Jeannette Hofmeijer benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de Universiteit Twente

Neuroloog Jeannette Hofmeijer van Rijnstate is per 1 juli 2019 benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente (UT). Ze onderzoekt hersenfunctie bij doorbloedingsstoornissen.

Lees meer