Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Verkeershinder door groot onderhoud aan John Frostbrug in Arnhem

Rijkswaterstaat voert van 28 mei tot 10 september werkzaamheden uit aan de John Frostbrug in Arnhem. Het gemotoriseerde verkeer ondervindt hiervan grote hinder. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het groot onderhoud de brug gewoon blijven gebruiken.

Lees meer

Nu ook Smakelijk en Gezond genieten in Rijnstate Velp

Na de lancering van ‘Smakelijk en Gezond voor jou’ op 11 mei jongstleden bouwt Rijnstate verder aan een gezond voedingsaanbod. Op onze locatie in Velp is daarom sinds kort een zogenaamde ‘foodwall’ te vinden; dit is een automaat die je zelf kunt bedienen en waar je de keuze hebt uit een groot aantal goede en gezonde gerechten.

Lees meer

Rijnstate 5 jaar kernpartner Alliantie Voeding in de Zorg

Rijnstate is al vijf jaar kernpartner van Alliantie Voeding in de Zorg, het landelijk expertisecentrum van voeding in de zorg. Alliantie Voeding in de Zorg werkt in opdracht van het ministerie van VWS aan de gestelde doelen uit het Nationaal Preventie Akkoord (NPA). Als kernpartner werken we onder andere samen met Wageningen University & Research en doen we toonaangevend onderzoek naar de rol van voeding en leefstijl bij preventie en voor, tijdens en na behandeling in het ziekenhuis. Welke onderzoeken lopen er in Rijnstate?

Lees meer

Ruim 1.200 bezoekers tijdens Dag van de Bouw bij Rijnstate Elst

Afgelopen zaterdag 18 juni trok Rijnstate Elst maar liefst zo’n 1.200 belangstellenden tijdens de nationale Dag van de Bouw. We verwelkomden veel enthousiaste gezichten, ook van bezoekers die de vorderingen al vanaf de eerste heipaal nauwlettend volgen. De komende maanden werken we hard aan de afronding van het gebouw, zodat we in de zomer van 2023 de deuren kunnen openen voor de eerste patiënten.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Rijnstate schrijft over 2021 zwarte cijfers na opnieuw een zwaar jaar

Ondanks de gevolgen van de corona-pandemie en de druk die de inhaalzorg op de organisatie legt is Rijnstate erin geslaagd per saldo ruim 2 procent meer patiënten te behandelen dan was begroot. Mede hierdoor schrijft het ziekenhuis over 2021 zwarte cijfers met een positief resultaat van ruim 8 miljoen euro op een totale omzet van ongeveer 543 miljoen euro.

Lees meer

Start onderzoek PENG-blokkade om operatie bij heupfractuur bij kwetsbare patiënten te voorkomen

Rijnstate is gestart met een onderzoek naar de behandeling van geriatrische patiënten met een gebroken heup. Deze vaak kwetsbare patiënten kunnen of willen niet altijd geopereerd worden. Een zogenaamde PENG-blokkade kan voor deze patiënten blijvend verlichting geven. Klinisch geriater Hugo Wijnen, anesthesioloog Jan Willem Kallewaard en traumatoloog Edo Hekma leiden in Rijnstate een multidisciplinair onderzoek naar deze behandeling.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: