1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Mevrouw met bril

Tijdelijke stop voor spoedpatiënten polikliniek Oogheelkunde

Tot en met 26 juli 2019 hebben we binnen Rijnstate een tijdelijke stop voor patiënten die met spoed worden verwezen naar de polikliniek Oogheelkunde. Dit komt door een tekort aan oogartsen.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Neuroloog Jeannette Hofmeijer benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de Universiteit Twente

Neuroloog Jeannette Hofmeijer van Rijnstate is per 1 juli 2019 benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente (UT). Ze onderzoekt hersenfunctie bij doorbloedingsstoornissen.

Lees meer
Locatie Arnhem zijaanzicht

Prostaatklinieken in Oost- en Noord-Nederland bundelen hun krachten in een kwaliteitsnetwerk

Vijf prostaatklinieken uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland wisselen de resultaten van operaties uit om hiermee de kwaliteit van zorg te verhogen. Op initiatief van het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN) zijn in 2018 prostaatkankernetwerken uit Friesland (MCL/UZF), Groningen/Drenthe (PCNN), Overijssel (RON Isala/Gelre) en Twente (ZGT/MST) bijeengebracht om zo de kwaliteit een extra impuls te geven. Sindsdien werken de klinieken nauw samen in het kwaliteitsnetwerk ‘Samenwerkende Prostaatcentra Oost- en Noord Nederland’ (SPONN). In 2019 is het Gelderse A.R.T.Z. (Rijnstate, ZGV en Slingeland) op eigen initiatief bij de SPONN aangesloten.

Lees meer
Medewerkster met headset in klant contact centrum

Over 10 jaar komen patiënten alleen naar Rijnstate als de behandeling of controle niet thuis kan gebeuren

Informatie-, communicatie- en medische technologie gaan zorgen voor een verandering van de zorg. Technologie gaat menselijk handelen voor een deel vervangen. Met de toenemende technologische mogelijkheden zal zorg steeds meer op afstand verleend worden. Medische handelingen kunnen steeds preciezer en minder invasief worden uitgevoerd. Rijnstate wil zorg op afstand verlenen, tenzij het noodzakelijk is om voor onderzoek of een behandeling naar het ziekenhuis te komen.

Lees meer

Minister Bruins: “Inspirerend bezoek aan Rijnstate”

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport is enthousiast over de ontwikkeling van Rijnstate als ‘Ziekenhuis van de Toekomst’. Hij heeft dinsdag 9 juli een bezoek gebracht aan het ziekenhuis in Arnhem.

Lees meer

Promotiefonds toegekend aan onderzoek naar endometriose

Dit jaar is opnieuw een onderzoeksproject gehonoreerd in het promotiefonds van Rijnstate en het Radboudumc. Het onderzoeksproject, een samenwerking tussen het Radboudumc en Rijnstate, krijgt een bijdrage van 240.000 euro. Het gaat om een onderzoek van Annemiek Nap en Chris Verhaak over gedragtherapie bij patiënten met endometiose.

Lees meer