1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Meer weten over e-health? Bezoek onze informatiestand in Rijnstate Arnhem!

In de week van 22 januari 2018 vindt de landelijke e-healthweek plaats, een initiatief van het ministerie van VWS en het Platform voor de InformatieSamenleving (ECP). Doel is om meer mensen bewust te maken van de voordelen van e-health. Ook in Rijnstate besteden we er aandacht aan. Van 22 januari tot en met 25 januari (van 12:00 tot 16:00 uur) kunt u in  de centrale hal van Rijnstate Arnhem terecht voor o.a. uitleg over Mijn Rijnstate.  Kom gerust langs en bekijk de nieuwe mogelijkheden!

Lees meer
CT-scan

Radiologie Arnhem-Zuid vrijdag 19 januari vanaf 12.30 uur gesloten

Vrijdag 19 januari is de afdeling Radiologie in de Polikliniek Arnhem-Zuid vanaf 12.30 uur gesloten.

Lees meer

Rijnstate start vervolgstudie naar behandeling van opvliegers bij mannen

Het Pijncentrum van Rijnstate gaat onderzoeken of een behandeling die werkt bij vrouwen met ernstige opvliegers ook effectief is bij mannen. Het zijn namelijk niet alleen vrouwen in de overgang die hinder ondervinden van opvliegers. Opvliegers komen ook vaak voor bij mannen met prostaatkanker die behandeld worden met hormoontherapie.

Lees meer
Patiënte zit in wachtruimte en leest de krant

Nieuw informatieloket helpt onnodige ziekenhuisbezoeken te voorkomen

Begin januari zijn Rijnstate en de regionale huisartsenorganisatie Onze Huisartsen gestart met een nieuw informatieloket: het transferbureau Eerstelijns verblijf (ELV). Dit bureau helpt huisartsen die voor hun patiënt met spoed een tijdelijke plek zoeken in een verpleeghuis (een eerstelijns verblijf, ELV). Op deze plekken kunnen kwetsbare ouderen tijdelijk extra zorg en ondersteuning krijgen. Deze nieuwe service moet onnodige ziekenhuisbezoeken en -opnamen voorkomen.

Lees meer

Nieuwe operatietechniek bij perifeer vaatlijden zorgt voor sneller herstel

Wetenschappelijk onderzoek opgezet door het Rijnstate Vasculair Centrum toont aan dat de toepassing van ‘gecoverde’ stents voor de behandeling van perifeer vaatlijden voor minder complicaties en een sneller herstel zorgt. Bij perifeer vaatlijden is er een vernauwing of verstopping in de slagader van het been. Dit zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar het been.

Lees meer

Stylingadvies na een maagverkleining bij Vitalys

Vitalys, kliniek tegen overgewicht en onderdeel van Rijnstate, gaat haar patiënten na een maagverkleinende operatie een stylingadvies geven. Hiermee zijn ze de eerste bariatrische kliniek in Nederland die de nazorg aan patiënten op deze manier uitbreidt. Dit doen ze samen met de stylistes van Nieuwe Ik. Dit zijn stylistes die weten waar ze het over hebben, omdat ze allemaal een maagverkleining hebben gehad.

Lees meer