Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Niet-verzekerde zorg

In Nederland heeft bijna iedereen een basisverzekering voor zorgkosten. De Rijksoverheid bepaalt welke zorg onder de basisverzekering valt en dus welke zorg uw zorgverzekeraar moet vergoeden. Sommige behandelingen in het ziekenhuis vallen niet onder de basisverzekering. Soms kunt u zich daarvoor aanvullend verzekeren. Meer over verzekerde zorg leest u bij vergoedingen.

Er zijn ook behandelingen die niet, of voor een deel, vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Die behandelingen noemen we onverzekerde of niet-verzekerde zorg. Dat betekent dat u zelf de behandeling – of een deel daarvan – betaalt. Dit is bijvoorbeeld zo bij de meeste cosmetische behandelingen, die bedoeld zijn om uw uiterlijk te verbeteren. Maar het kan ook gelden bij bijvoorbeeld sterilisaties of spataderen. We adviseren u voor de zekerheid altijd contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen naar de voorwaarden voor een vergoeding. Ook voor niet-verzekerde zorg kunt u terecht bij Rijnstate.

Welke niet-verzekerde zorg biedt Rijnstate?

Huidproblemen behandelen

Voor de behandeling van bijvoorbeeld acne, littekens of overbeharing is er het Cosmedisch Centrum, onderdeel van de polikliniek Dermatologie. Hier werken dermatologen en huidtherapeuten samen.

Lees meer over het Cosmedisch Centrum

Uiterlijke kenmerken veranderen

Behandelingen door plastisch chirurgen, zoals een flapoorcorrectie of ooglidcorrectie, worden uitgevoerd bij Rijnstate Clinics.

Lees meer over plastische chirurgie bij Rijnstate Clinics

Staaroperatie

Bij een staaroperatie vervangt de oogarts uw troebele ooglens door een heldere kunststoflens. Dat gebeurt bij Rijnstate Clinics. Bijvoorbeeld via de behandeloptie One-stop-shop staar, waarbij we een aantal afspraken combineren, zodat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft.

Lees meer over een staaroperatie bij Rijnstate Clinics

Over Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: