Veilig omgaan met medicatie
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Actueel medicatieoverzicht

Als u geen toestemming wilt geven voor het uitwisselen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP), kunnen wij uw medische gegevens niet inzien op het moment dat dit nodig is. Wij raden u dan aan om tenminste gebruik te maken van een actueel medicatieoverzicht of een medicijnpaspoort.

U heeft een medicatieoverzicht nodig als u naar uw (huis)arts of medisch specialist gaat. U kunt dit overzicht opvragen bij uw apotheek, maar u kunt bijvoorbeeld ook het Rijnstate medicijnpaspoort gebruiken.

Rijnstate medicijnpaspoort

Op het Rijnstate medicijnpaspoort noteert u zelf alle medicijnen die u gebruikt. U kunt het medicijnpaspoort downloaden. Vervolgens kunt u het document uitprinten of opslaan en invullen op de computer (de ingevulde gegevens kunt u opslaan).

Noteer op het medicijnpaspoort alle medicijnen die u gebruikt:

  • De medicijnen die u van de apotheek heeft gekregen. Hiervoor kunt u ook een medicijnoverzicht opvragen bij uw eigen apotheek.
  • De medicijnen die u zelf koopt, bijvoorbeeld bij de drogist of via internet.
Tekening van actueel medicatieoverzicht gesprek arts en patiënte

Neem een actueel medicatieoverzicht mee naar het gesprek met een arts

Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicijnen u gebruikt. Een actueel medicatieoverzicht of medicijnpaspoort helpt uw arts om de juiste beslissingen te nemen over uw behandeling en daardoor kunnen vergissingen met medicatie worden voorkomen. Neem het medicatieoverzicht mee naar elke afspraak in het ziekenhuis of bij de huisarts.

Veranderingen in mijn medicatie

U kunt ook zelf bijdragen aan het actueel houden van uw medicatieoverzicht. Bijvoorbeeld door aan de apotheek door te geven wanneer u bepaalde medicijnen niet meer slikt. Informeer uw apotheek en arts ook over bijwerkingen en allergieën. Wijzigt uw medicatiegebruik? Zorg dan voor een nieuw medicatieoverzicht voor uw volgende afspraak bij huisarts of medisch specialist.

Gebruikt u het Rijnstate medicijnpaspoort? Werk het dan regelmatig bij en noteer alle wijzigingen.

Bekijk het belang van een actueel medicatieoverzicht in een filmpje

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: