Aandoening, behandeling en onderzoek
Patient man zit in wachtkamer met telefoon
  • Rijnstate Orthopedische en Chirurgische Kliniek in Zevenaar
  • Patiënttevredenheid: 8,7
  • Alle afspraken en de operatie op dezelfde dag.
  • 's Avonds weer naar huis.
Laatste informatie over het coronavirus

Liesbreukoperatie

Waarom kiezen voor een liesbreukoperatie in Rijnstate?

Een liesbreuk kan binnen één dag worden verholpen, dit noemen we single visit. Bij deze behandeling heeft u ’s morgens een afspraak met de chirurg op de polikliniek, wordt u dezelfde dag geopereerd en bent u ’s avonds weer thuis.

Bekijk in een video de ervaring van Arno, die ook een single visit behandeling heeft ondergaan.

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk (ook wel hernia inguinalis genoemd) is een uitstulping van het buikvlies in de liesstreek, door een zwakke plek of opening in de buikwand. Organen die normaal in de buikholte zitten, kunnen gaan uitpuilen. De opening of verzwakking in de buikwand kan ontstaan door aangeboren factoren of door uitrekking van de buikwand. Uitrekking kan optreden door zwaar tillen, toename in lichaamsgewicht, persen bij bemoeilijkte stoelgang of veel hoesten.

Hoe herken ik een liesbreuk?

Een liesbreuk is te herkennen aan een zwelling of bobbel in de liesstreek. U kunt last krijgen van een zeurend of branderig gevoel en/of pijn in de liesstreek, maar soms merkt u er helemaal niets van. Een liesbreuk verdwijnt nooit vanzelf en kan de neiging hebben groter te worden. Soms raakt de breuk bekneld en is een spoedoperatie nodig.

Lees meer over risicogroepen en klachten en gevaren.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: