Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Liesbreuk

Klachten door een liesbreuk

Een liesbreuk is een zwakke plek of opening in de buikwand. Het buikvlies kan met inhoud van de buikorganen door de buikwand naar buiten puilen. Hierdoor krijg je een zwelling in je lies, die in min of meerdere mate klachten kan geven. Mensen ervaren vaak pijn of een zeurend gevoel in de liesstreek.

De opening of verzwakking in je buikwand ontstaat door aangeboren factoren, maar ook door uitrekking van de buikwand. Dit kan gebeuren bij het tillen van een zwaar voorwerp, toename van je lichaamsgewicht, persen bij een bemoeilijkte stoelgang of veel hoesten.

Een liesbreuk verdwijnt nooit vanzelf en kan ook groter worden. Soms raakt de breuk bekneld en is een spoedoperatie nodig.

Welke behandeling is er mogelijk?

We kunnen een liesbreuk binnen één dag verhelpen, dit noemen we single visit. Bij deze behandeling heb je ’s morgens een afspraak met de chirurg op de polikliniek van Rijnstate Clinics. We opereren je dan dezelfde dag en ’s avonds ben je weer thuis. Ook is er een reguliere behandeling, waarbij je bezoek aan de polikliniek en de operatie niet op één dag vallen. Voor welk traject je in aanmerking komt, hangt af van eventuele onderlinge medische aandoeningen, waar mogelijk meer zorg voor nodig is. Extra aandacht gaat dan boven de snelheid van de behandeling.

Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics. Wilt u meer weten over een liesbreuk operatie? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: