Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Let op: langere wachttijden polikliniek

Vanwege drukte op onze polikliniek Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie moet u er rekening mee houden dat het op dit moment langer duurt om een afspraak voor een behandeling in te plannen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Bij Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie kunt u terecht met afwijkingen aan (of gerelateerd aan) de mondholte, gebitselementen, kaken en andere structuren van het aangezicht. Daarnaast vindt behandeling plaats van slijmvliesafwijkingen, speekselklierafwijkingen, pijnklachten en kaakgewrichtsafwijkingen.

Dentoalveolaire chirurgie

Dentoalveolaire chirurgie richt zich op de behandeling van problemen met gebitselementen. Bijvoorbeeld het verwijderen van verstandskiezen en afgebroken gebitselementen of een wortelpuntoperatie (apexresectie).

Preprothetische chirurgie en implantologie

De verbetering van functies van de gebitsprothese noemen we preprothetische chirurgie of implantologie in het geval van implantaten. Deze worden ook gebruikt ter vervanging van een of meerdere gebitselementen wanneer de eigen tanden en kiezen nog (grotendeels) aanwezig zijn. Soms is het nodig de sterk geslonken kaak vooraf op te bouwen met een bottransplantaat, eventueel in combinatie met kunstbot. Dit doen we in samenwerking met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde.

Voor de niet in de basisverzekering opgenomen zorg is in samenwerking met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde implantologiepraktijk 'Arnhem Dental' opgericht.

Oncologie

Oncologie richt zich op kwaadaardige aandoeningen van de mond, het kaakbot, speekselklieren en aangezicht. Behandeling vindt plaats binnen de Werkgroep voor Hoofd-Halstumoren in samenwerking met diverse betrokken specialismen.

Traumatologie

Bij traumatologie draait het om behandeling en herstel van aangezichtsletsel, botfracturen van het hele aangezicht en letsel aan gebitselementen.

Orthognatische chirurgie

Bij standsafwijkingen van boven- en/of onderkaak en gebitselementen wordt orthognatische chirurgie toegepast. De behandeling vindt plaats in samenwerking met de orthodontist.

Mondhygiëniste

Op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde en Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie werkt een mondhygiëniste. Zij geeft instructies en (voeding)adviezen, reinigt het gebit en ondersteunt specifieke mondzorg bij (ernstig) zieke patiënten.

Wachttijden

Op onze website vindt u de wachttijden voor een eerste afspraak (consult) op de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. De wachttijden voor onze behandelingen staan hier echter niet bij. We doen veel verschillende poliklinische en klinische behandelingen, bijna allemaal op maat voor de patiënt. Afhankelijk van de behandeling geldt een wisselende toegangstijd. We kunnen deze pas inplannen als we exact weten wat er moet gebeuren, dus na het eerste consult. Hierdoor kunnen we geen standaard wachttijd voor een behandeling aangeven. Uiteraard houden we altijd ruimte vrij voor spoedafspraken en spoedbehandelingen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: