Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Joint Motion: gezamenlijk bewegen

Voor de ingrepen een nieuwe heup, nieuwe knie en het vervangen van een heup- of knieprothese, loopt in Rijnstate het zorgprogramma Joint Motion.

Joint Motion bij een nieuwe heup of nieuwe knie

Samen met de orthopedisch consulent bepaalt u de datum van de operatie. De consulent kijkt naar de eerste mogelijkheid hiervoor. Wilt u liever later geopereerd worden, omdat dit beter in uw agenda past? Dat is geen probleem.

Een spoedig en gezamenlijk herstel!

De nadruk in Joint Motion bij een nieuwe heup of nieuwe knie ligt op herstel. We gaan uit van wat u allemaal wel kan. Overdag ligt u zo min mogelijk in bed en ongeveer drie uur na de operatie begint u met fysiotherapie. Patiënten die voor een nieuwe knie of nieuwe heup in het ziekenhuis komen, oefenen samen en verblijven als het kan op dezelfde kamer. Gebleken is dat mensen op deze manier sneller revalideren en steun vinden bij elkaar.

Lees voor uitgebreide informatie over de ingreep de patiëntenfolders nieuwe knie of nieuwe heup Joint Motion.

Joint Motion bij vervanging heup- of knieprothese

De route die u als patiënt doorloopt bij vervanging van uw heup- of knieprothese, is duidelijk omschreven. Vanaf het bezoek op de polikliniek aan de orthopedisch chirurg voor de operatie tot en met ontslag uit het ziekenhuis.

Het doel van Joint Motion bij het vervangen van een heup- of knieprothese, is u zo goed mogelijk te informeren en voor te bereiden op de operatie en de periode van herstel. Ook brengen we de hulp in de periode na uw ontslag zo goed mogelijk voor u in kaart. De zorg die u tijdens deze behandeling krijgt is voor alle betrokkenen duidelijk.

Vast aanspreekpunt

Voor, tijdens en na uw operatie voor een nieuwe heup, nieuwe knie en het vervangen van een heup- of knieprothese, heeft u een vast aanspreekpunt: de orthopedisch consulent. Zij geven u voorlichting, bespreken de mogelijkheden voor nazorg en houden telefonisch spreekuur.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: