Goede voorbereiding op het onderzoek is belangrijk
Voor uw afspraak
Bij dit onderzoek hoort een veiligheidsformulier.
- U krijgt apart bericht via de mail wanneer het veiligheidsformulier (vragenlijst) voor u klaarstaat.
- Vul het veiligheidsformulier direct in, ook als u het onderzoek al vaker heeft gehad.
- En bel ons direct als dat naar aanleiding van uw antwoorden in het veiligheidsformulier nodig is.
- Meer uitleg over het veiligheidsformulier onderaan deze pagina.
Overige aandachtspunten:
- Gebruikt u een pleister met een medicijn of glucosemeter (bijvoorbeeld een Free Style Libre pleister)? Deze pleister mag niet in de MRI. U moet de pleister voor het onderzoek verwijderen. Na het onderzoek mag u een nieuwe pleister plakken. Als het medisch gezien mogelijk is mag u ons bellen ( tel. 008 - 005 6139) om uw afspraak te verzetten, zodat we de MRI kunnen plannen op de dag van de pleisterwissel.
- Neem telefonisch contact met ons op als u een handicap heeft en u verwacht dat het onderzoek hierdoor meer tijd en aandacht van ons zal vragen.
Voorbereiding op het onderzoek
- Voor dit onderzoek kunt u normaal eten en drinken en uw medicijnen innemen zoals u gewend bent.
- Veiligheidsformulier invullen (te vinden onder tabblad "Vragenlijsten")
Meenemen naar uw afspraak
- Uw Rijnstatekaart. Heeft u nog geen Rijnstatekaart? Neem een identiteitsbewijs mee naar het ziekenhuis en laat een Rijnstatekaart maken voor u naar de radiologie komt
- Kleding die geschikt is om in de MRI-scanner te kunnen dragen. Dat is een shirt met lange mouwen en een lange broek. Deze kleding mag geen metalen onderdelen bevatten.
Welke kleding kan wel?
- Metaalvrije kleding bijv. joggingbroek/legging/pyjamabroek met lange pijpen en t-shirt/dun truitje met lange mouwen
Welke kleding kan niet?
- Niet: kleding met rits, haakjes, knopen, glitters, lovers, opdruk of andere metalen delen (dit verstoort de beeldvorming)
- Niet: korte broek, t-shirt met korte mouwen (om te voorkomen dat blote huid elkaar of de scanner raakt; door verwarming tijdens het scannen kan dat pijnlijk zijn)
- Niet: dunne, dry-fit of elastische (sport)kleding (deze kleding kan warm worden tijdens de scan)
- Horloges, (bank)pasjes, creditcards, parkeerkaartje, telefoon, gehoorapparaat, sieraden, piercings, bril, sleutels, losse gebitsprothese of andere losse metalen voorwerpen moeten in het kleedhokje achterblijven. Ook uw zakken moeten leeg zijn.
Draag geen oogmake-up als u een onderzoek van hals of hoofd krijgt. Let op: permanente make-up korter dan zes weken geleden geplaatst kan uitlopen. Als u een tatoeage heeft: meldt dit voor het onderzoek aan de laborant.
Laat waardevolle spullen bij voorkeur thuis
Dag van het onderzoek
- Kom op tijd. U meldt zich aan bij de aanmeldzuil en neemt plaats in daarop vermelde wachtkamer (In Zevenaar bij de balie melden).
- Heeft u het veiligheidsformulier al ingevuld? (te vinden onder het tabblad "Vragenlijsten")
Afmelden
Kan het onderzoek niet doorgaan? Wilt u dan a.u.b. dit zo spoedig mogelijk aan ons melden? Tel. 088 - 005 6139.

Extra informatie over het veiligheidsformulier
Het veiligheidsformulier is een belangrijk onderdeel van het MRI-onderzoek.
Bij MRI onderzoek gebruiken we een sterk magneetveld. Voor het menselijk lichaam is dit magneetveld onschadelijk. Dit sterke magneetveld kan wel gevaarlijk zijn als u metalen, elektronische of magnetische voorwerpen op of in het lichaam heeft. Ook kan metaal de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden.
Wij willen voor de start van het onderzoek weten of er voor u risico's zijn om het MRI-onderzoek te ondergaan. Daarom vragen we aan u om een uitgebreide vragenlijst (het veiligheidsformulier) in te vullen, ook als u al eerder een MRI onderzoek heeft gehad.
- U kunt het veiligheidsformulier digitaal invullen. U vindt het veiligheidsformulier onder het tabblad "Vragenlijsten".
- Via de mail ontvangt u bericht als de vragenlijst voor u beschikbaar is (vanaf twee weken voor het onderzoek).
- Vul het veiligheidsformulier dan meteen in. Oók als u het onderzoek al vaker heeft gehad!
- Soms is het nodig dat u ons naar aanleiding van uw antwoorden meteen belt, dus nog voor uw afspraak. We hebben dan nog tijd om bijvoorbeeld met een arts te overleggen hoe we het MRI-onderzoek het beste kunnen uitvoeren. U kunt hiervoor tijdens kantooruren bellen naar de afdeling radiologie (tel. 088-005 6139), dus niet bellen met uw behandelend arts.