Informatie radiologie en nucleaire geneeskunde
Laatste informatie over het coronavirus

MRI van een gewricht

Binnenkort heeft u een MRI-onderzoek. Uw (huis)arts heeft u verteld waarom dit onderzoek nodig is. In deze informatie leggen wij uit hoe het onderzoek gaat. Lees alle informatie goed door. Het kan zijn dat de uitvoering in uw situatie iets afwijkt.

Onder tabblad "Afspraken" ziet u wanneer en waar (in welk ziekenhuis) wij u verwachten.

Let op!

Om het onderzoek optimaal en veilig uit te kunnen voeren is voor dit onderzoek speciale voorbereiding nodig. Lees daarom de voorbereiding goed door, ook als u het onderzoek al vaker heeft gehad. 

  • Lees het veiligheidsformulier zo spoedig mogelijk
  • Neem metaalvrije kleding mee (met lange mouwen en lange pijpen), dat geschikt is om tijdens het MRI-onderzoek te dragen.

Als u niet goed voorbereid naar het onderzoek komt, kan het zijn dat het onderzoek niet door kan gaan. 

 

MRI-onderzoek

Met een MRI-scan kunnen we weefsel en/of organen in beeld brengen. Dit doen we met geluidsgolven en (sterke) magnetische velden. Met hulp van een computer worden de signalen omgezet in beelden: zo krijgen we dwarsdoorsneden van het lichaam.

Bij een MRI-scan worden geen röntgenstralen gebruikt.

Voor het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. Deze tafel schuift voor het maken van de beelden in een soort “tunnel” (met een doorsnede van ongeveer 70 cm), zodat het te onderzoeken lichaamsdeel in het midden van het magnetische veld komt te liggen. De tunnel is aan beide kanten open.

MRI scanner in Rijnstate

De uitslag

De radioloog beoordeelt de foto's. De uitslag wordt verstuurd naar uw behandelend arts. U spreekt met hem/haar af hoe en wanneer u de uitslag krijgt.

Een week na het onderzoek kunt u zelf de uitslag ook lezen in uw dossier via MijnRijnstate (Dossier > Uitslagen > Radiologisch onderzoek).

Afmelden

Kan het onderzoek niet doorgaan? Laat dit snel aan ons weten! We maken zo nodig meteen een nieuwe afspraak.

Vragen

Als u nog vragen heeft, stelt u die dan aan de medewerkers van de afdeling Radiologie. 
Zij zullen uw vragen graag beantwoorden.

Telefoonnummer afdeling Radiologie: 088 - 005 6139.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: