Jodiumzaadje(s) plaatsen in de borst
Laatste informatie over het coronavirus

Risico's en bijwerkingen

De chirurg die de procedure heeft geadviseerd, weegt altijd de kans op complicaties af tegen de voordelen van het plaatsen van het zaadje/de zaadjes.

Mogelijke complicaties

Op de plaats waar het zaadje is ingebracht ontstaat vaak een bloeduitstorting. Dit kan pijnlijk zijn maar verdwijnt na enkele dagen.

Infecties

De procedure vindt plaats onder steriele omstandigheden. Dit betekent dat de punctieplaats voor start van de procedure ruim wordt gedesinfecteerd en dat er steriele materialen worden gebruikt. Het risico op een infectie is klein.

Echografie

Voor een echo-onderzoek worden geluidsgolven gebruikt, die we niet kunnen horen. Het onderzoek is onschadelijk en niet pijnlijk.

Röntgenstraling

We gebruiken voor het maken van de foto's niet meer röntgenstraling dan nodig is voor het maken van kwalitatief goede opnames. De kans op schadelijke effecten is klein, ook als u meerdere röntgenonderzoeken heeft ondergaan.

Straling uit het jodiumzaadje

Het jodiumzaadje geeft een lage dosis straling af, die niet schadelijk is voor u en uw omgeving.
Alleen als u een baby of jonge kinderen heeft, zijn een paar aanvullende maatregelen ter bescherming van het jonge kind. U krijgt van ons na het onderzoek een speciale instructie mee.
Nota bene:
Ook al is de hoeveelheid straling gering: een stralingsdetectiepoort (bijvoorbeeld op een vliegveld) kan de straling meten zolang het zaadje nog in uw lichaam aanwezig is. U kunt bij ons om een certificaat vragen. Daarmee kunt u aantonen wat de oorsprong van de gemeten straling is.

Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap wordt de procedure bij voorkeur niet gedaan, tenzij er dringende redenen zijn.

Borstvoeding moet voor de operatie worden afgebouwd.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie