Informatie radiologie en nucleaire geneeskunde

Punctie met XperGuide

Uw arts heeft met u besproken dat er een precisie-punctie wordt gedaan op de afdeling Radiologie van Ziekenhuis Rijnstate, locatie Arnhem-Noord. 

In deze tekst leest u wat het onderzoek inhoudt, en welke voorbereiding en nazorg nodig is om het onderzoek goed en veilig uit te voeren.

Wij vragen u alle informatie door te lezen. De informatie beschrijft het onderzoek zoals het meestal verloopt. Risico’s en bijwerkingen zijn in algemene zin beschreven. Soms wordt gekozen voor een procedure die beter aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Let op!

  • Om het onderzoek optimaal en veilig uit te kunnen voeren is voor dit onderzoek speciale voorbereiding en nazorg nodig. Lees daarom de voorbereiding en de nazorg goed door.
  • Voor dit onderzoek wordt u opgenomen in het ziekenhuis. Van de afdeling opnameplanning krijgt u apart bericht hoe laat en op welke afdeling u wordt verwacht. 

Punctie met XperGuide

XperGuide is een röntgentechniek waarbij een stukje weefsel wordt weggehaald (punctie) met behulp van driedimensionale beelden (3-D beelden) Hiermee kan heel precies de plaats van het stukje weg te nemen weefsel worden bepaald.

Het apparaat waarmee we deze precisiepunctie uitvoeren staat op het Operatiecentrum. Maar het onderzoek is geen operatie. Het onderzoek wordt niet onder narcose gedaan. Wel met een plaatselijke verdoving. 

We leggen u graag uit hoe het onderzoek gaat. Leest u a.u.b. alle informatie door. 

Uitslag

De radioloog maakt een verslag van de radiologische procedure.

Het weggenomen weefsel of vocht wordt in het laboratorium onderzocht. De uitslag wordt naar uw behandelend arts verstuurd. U spreekt met hem/haar af hoe en wanneer u de uitslag krijgt.

Een week na het onderzoek kunt u zelf het verslag van de radiologische procedure lezen in uw dossier via MijnRijnstate (Dossier > Uitslagen > Radiologie en Nucleaire Geneeskunde).

Afmelden

Als het onderzoek niet door kan gaan, wilt u dit zo spoedig mogelijk aan ons melden?

Vragen

Als u nog vragen heeft, stelt u die dan aan de medewerkers van de afdeling Radiologie. Zij zullen uw vragen graag beantwoorden.

Telefoonnummer afdeling Radiologie: 088 - 005 7488

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: