Aandoening, behandeling en onderzoek
Patient man zit in wachtkamer met krukken
 • Patiënttevredenheid: 8,7
 • Kort ziekenhuisverblijf
 • Iedereen kan deelnemen
 • Eén aanspreekpunt: de orthopedisch consulenten
 • Veel aandacht voor voorlichting en begeleiding
 • Patient Journey app: alle informatie in uw persoonlijke tijdlijn

Heupprothese

In overleg met de orthopedisch chirurg heeft u besloten dat u een heupoperatie ondergaat. Hier vindt u meer informatie over de behandeling, de voorbereiding, uw verblijf in het ziekenhuis en de periode daarna.

Rijnstate Clinics

Voor deze behandeling ontvangen wij u graag bij Rijnstate Clinics, een onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medische specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Patient Journey App

U kunt zich voorbereiden op uw operatie door de informatie door te lezen. U kunt er ook voor kiezen om de Patient Journey App te installeren op uw telefoon of tablet en de informatie daar door te nemen. De gratis Patient Journey App biedt patiënten én naasten de juiste informatie over de behandeling, op het juiste moment. Hierbij maakt de app gebruik van handige push notificaties. Doorloop de volgende stappen om de app in gebruik te nemen:

 1. Zoek naar Patient Journey in de App Store / Google Play of gebruik onderstaande links.
 2. Download deze gratis app
 3. Accepteer de push notificaties
 4. Zoek naar Rijnstate Zorgapp
 5. Selecteer de juiste behandeling en druk op ‘Start’

Download via de App Store      Download via Google Play

  Na ontslag uit het ziekenhuis heeft u een aantal weken hulp nodig. Hulp bij het huishouden, het doen van boodschappen en eventueel bij uw eigen verzorging. Onze ervaring is dat u met behulp van hulpmiddelen vaak zelfstandig uw persoonlijke verzorging kunt uitvoeren. In het ziekenhuis kunnen we thuiszorg aanvragen voor hulp bij uw verzorging als dat nodig is. U oefent onder begeleiding van uw fysiotherapeut de beweeglijkheid van uw heup en u traint uw spieren om deze sterker te maken.

  Het lopen op krukken wordt onder begeleiding van uw fysiotherapeut zo snel mogelijk afgebouwd van het afwisselend (in kruispas) lopen met twee krukken, naar lopen met één kruk en tenslotte lopen zonder krukken. Hierdoor worden uw heupspieren beter geactiveerd. Voorwaarde hierbij is dat u in staat bent uw geopereerde been goed rechtop te belasten en niet meer mank loopt.

  Loopt u liever met een rollator, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Zittend werk kunt u soms al na enkele weken hervatten. Wanneer u staand werk kunt hervatten, bepaalt uw bedrijfsarts in overleg met u. Meestal kan dit na drie maanden op therapeutische basis.

  Na ruim een jaar is het herstel helemaal voltooid. Pas dan kunt u bepalen hoe tevreden u bent over het resultaat.

  Bekijk filmpjes krukken en oefeningen.

  De levensduur van een prothese is bij verstandig gebruik meestal meer dan vijftien jaar. Overgewicht en belastende activiteiten hebben een negatief effect op de levensduur van de prothese. Overleg uw wens om te sporten altijd met uw verpleegkundig specialist of orthopedisch chirurg.

Onze cijfers op een rij

8,7
patiënttevredenheid
573
totale heupprothesen
2
dagen ligduur
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: