Robotchirurgie
DaVinci operatierobot
Laatste informatie over het coronavirus

Samenwerking

Robotchirurgie van Rijnstate heeft een bovenregionale functie. De investering en het jaarlijkse onderhoud van een robot maakt dat het apparaat niet in elk ziekenhuis staat. De investering voor het apparaat is namelijk alleen rendabel als er voldoende patiënten mee geopereerd kunnen worden. De oplossing is samenwerking. Zo worden patiënten vanuit het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en SKB Winterwijk door een van de urologen van het Slingeland Ziekenhuis geopereerd met behulp van de robot in Rijnstate Arnhem. Dit doet hij samen met één van de urologen van Rijnstate.

Alliantie Regionale Topzorg (A.R.T.Z.)

Met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede werkt Rijnstate samen onder de naam 'Alliantie Regionale Topzorg', ook wel A.R.T.Z. genoemd. De Gelderse ziekenhuizen richten zich met A.R.T.Z., samen met hun vaste verwijspartner Radiotherapiegroep, op zorg die door de samenwerking verder verbetert en uitblinkt in kwaliteit. Door de krachtenbundeling levert A.R.T.Z. zorg aan patiënten met (verdenking op) kanker die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. U kunt snel terecht, dichtbij huis en in de veilige omgeving van het ziekenhuis.

De ziekenhuizen versterken elkaars expertise door het delen van kennis en ervaring. De hoogste standaard van de drie ziekenhuizen is leidend voor elk ziekenhuis en er zijn door de samenwerking meer mogelijkheden voor onderzoek.

Positief effect op de behandeling

De samenwerking is in 2012 gestart bij oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, zoals bij de behandeling van maag-, endeldarm-, long- en leverkanker. Deze operaties zijn in een of twee van de drie ziekenhuizen geconcentreerd. Doordat de oncologisch chirurg en zijn operatieteam de ingreep vaker uitvoeren, worden zij er vaardiger in met een positief effect op het resultaat van de behandeling. Het stellen van de diagnose, het bespreken van het behandelplan en de nazorg vinden plaats in uw eigen ziekenhuis.


Meer informatie: www.artz.nl
Folder: Verwijzing naar een ander ziekenhuis in de regio

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: