Robotchirurgie
DaVinci operatierobot

Betrouwbaar en deskundig

Door de jarenlange ervaring en brede inzet van de Da Vinci robots hebben we veel kennis in huis over de operatierobot. Dit geldt voor onze operateurs – uw behandelend uroloog, gynaecoloog of chirurg - en medewerkers van de operatiekamer. Ervaring en kennis is heel belangrijk omdat de Da Vinci robots zo goed zijn als de operateur die hem bedient en het operatieteam er omheen. De operatierobot doet niks uit zichzelf, maar wordt vanuit de console aangestuurd door de operateur. De armen van de operatierobot zijn daarmee te zien als verlengde armen van de operateur die heel precies en op afstand aan te sturen zijn.

Meerdere operateurs per specialisme

Bij alle specialismen die werken met de robot zijn er meerdere operateurs goed opgeleid, zodat ze samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren. Ook is er bij elk specialisme ten minste 1 operateur internationaal erkend om de opleiding in robot-geassisteerde operaties te verzorgen voor chirurgen uit andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn er speciale operatiekamerteams die assisteren bij de operaties met de robot.

Hoe meer ervaring, des te beter het resultaat

Voor u is de ervaring van onze operateurs en operatiekamerteam belangrijk. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat hoe vaker een operateur een bepaalde ingreep doet, hoe vaardiger de operateur er in wordt en hoe groter de kans op een goed resultaat van de operatie. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van de operatiekamer: hoe meer ervaring zij hebben, hoe sneller en soepeler de operatie verloopt.

Onze cijfers op een rij

700
Operaties per jaar
2
Operatierobots
ERUS
Europees opleidingscentrum

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Snel herstel na blaasverwijdering met operatierobot’
Karin Beijer - blaaskanker - buiten

Karin Beijer (56) ontdekte dat ze blaaskanker had en is in Rijnstate geopereerd met behulp van de operatierobot. "Mijn blaas kon helaas niet gespaard worden maar de operatie verliep goed. Ik kon na een paar dagen al weer wat klusjes doen."

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: